tiistai 26. toukokuuta 2020

Pannulla paistettua huhtasientä & parsaa


Tänä keväänä olemme päässeet iloitsemaan ihan mahtavasta korvasienisadosta. Korvasienten lisäksi myös huhtasienet ovat ilahduttaneet. Ja kaikkein parasta on, kun huhtasieniä on alkanut kasvamaan ihan meidän omassa puutarhassa. Viime keväänä huhtasieniä ilmestyi pari kasvimaan viereen nurmikolle, tänä keväänä niitä oli jo pari kourallista. Nyt poimein huhtasienet ja pääsimme maistamaan niitä ihan ensimmäistä kertaa. Ja onpa todella hyvä sieni! Koostumus ja maku oli meille tosi mieleinen. Ja huhtasienihän on korvasieneen nähden paljon vaivattomampi. Niitä kun ei tarvitse ollenkaan ryöpätä, vaan myrkyttöminä voi nakata vain suoraan pannulle. Huhtasienistä paistoin aterialle lisukkeen vihreän parsan kera. Kaksi kevätherkkua yhdessä.

Pannulla paistettua huhtasientä & parsaa

nokare voita
pari kourallista huhtasieniä
1 nippu vihreää parsaa
suolaa
mustapippuria myllystä
raastettua parmesania

Leikkaa parsojen puiset tyvet pois ja keitä parsoja n. 3 min. Kaada parsojen keitinvesi pois ja huuhdo kylmällä vedellä. Leikkaa parsat suupaloiksi. Pilko huhtasienet. Sulata pannulla voi ja paista huhtasienet. Kun sienet on paistuneet, lisää joukkoon parsat. Jatka paistamista, kunnes parsat lämpenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle raastettua parmesania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-