maanantai 18. toukokuuta 2020

Korvasieni-savuporopiirakat


Tänä keväänä meillä on ollut ihan satumainen korvasienionni! Korvasieniä on löytynyt ihan kilokaupalla sekä vanhoilta vakiopaikoiltamme että mitä ihmeellisimmistä uusista paikoista. Viimeisimmät korvasienet bongasin jopa auton ikkunasta ohi ajaessa. Ne korvasienet olivat ison nyrkin kokoisia, niin erottuivat metsästä hyvin. Korvasienten puhdistamisessa ja ryöppäämisessä (Ruokaviraston ohje korvasienten käsittelyyn) on ollut kova työ, mutta on se sen vaivan arvoista. Nyt pakastimessa on ihan jäätävä määrä korvasieniä sopivina annoksina. Niistä saa tehtyä monet herkut! Ja tottahan niitä korvasieniä on pitänyt päästä nyt hetikin syömään. Eilen leivoin piirakoita, joihin laitoin täytteeksi korvasieniä sekä savuporo-tuorejuustoa. Valmiista voitaikinalevyistä niin helppoja ja nopeita tehdä, ja niin hyvän makuisia!


Korvasieni-savuporopiirakat
(12 kpl)

6 voitaikinalevyä

Täyte:
3 - 4 dl ryöpättyjä korvasieniä
200 g savuporo-tuorejuustoa
1 dl creme fraichea
suolaa

Voiteluun:
1 kananmuna

Lisäksi:
ruohosipulia

Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä välin hienonna korvasienet ja paista niistä pannulla ylimääräinen kosteus pois. Mausta sienet suolalla. Sekoita korvasienet, savuporo-tuorejuusto ja creme fraiche hyvin yhteen. Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahteen osaan. Jaa täyte voitaikinaneliöille ja levitä täyte taikinan päälle, mutta jätä reunat tyhjäksi. Voitele reunat kananmunalla. Paista piirakoita uunissa 225 asteessa 12 - 15 min.



1 kommentti:

  1. Näyttävät kyllä hyviltä! Täälä vielä odotellaan korvasieniä.

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-