torstai 9. tammikuuta 2020

Pitaleivät itse tehdyllä kanakebabilla


Meillä syödään ruokaremontin myötä entistä enemmän kanaa, ja muun muassa kananpojan jauhelihaa kuluu paljon. Joulun alla teki mieli vähän vaihtelua jauheliharesepteille, ja kokeilin tehdä kananpojan jauhelihasta kebabia. Nautakebabia olenkin tehnyt monet kerrat, ja sitä on hyvä tehdä kerralla reilumpi määrä ja pakastaa ylimääräiset myöhempää käyttöä varten. Näppärää sitten vain ottaa pakastimesta, kun tekee kebabia mieli. Kananpojan jauhelihasta kebab valmistuu nautaa vaivattomammin. Kananpojan jauhelihan rakenne on sellainen, ettei kebabmassaa tarvitse ajaa koneella, niinkuin naudan jauheliha. Käsin vaivaaminen riittää. Kanakebab myös valmistuu paljon nautaa nopeammin. Nautakebab on uunissa 4 tuntia, kanakebab 1,5 tuntia. Silti kanakebabiakin kannattaa tehdä kerralla reilummin ja pakastaa osa. Kanakebab maistuu niin lohkoperunoiden, riisin kuin pitaleipienkin kanssa. Koska pakastimessa oli sitten sopivasti kanakebabia valmiina, leivoin uuden vuoden aattona pitaleipiä. Kanakebabtäytteiset pitaleivät olivat juuri sopivaa aattoruokaa.


Pitaleivät itse tehdyllä kanakebabilla
(8 pitaleipää)

Pitaleivät:
2 1/2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl öljyä
1 ps kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Kuumenna vesi reilusti käden lämpöiseksi. Sekoita veteen suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoa, ja sekoita seos veden joukkoon. Alusta loput jauhot taikinaan vähitellen, ja lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi, ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kaulitse ne jauhotetulla alustalla ohuiksi pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät liinan alla hyvin. Paista kohonneet leivät uunin ylätasolla 250 asteessa noin 6 - 8 minuuttia. Leikkaa leivät taskuiksi ja täytä kanakebabilla ja muilla haluamillasi täytteillä.

Kanakebab:

700 g kananpojan jauhelihaa
2 tl suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl sipulijauhetta
2 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 tl chilijauhetta

Lisäksi:
tilkka ruokaöljyä

Mittaa kulhoon mausteet ja sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon kananpojan jauheliha ja vaivaa mausteet jauhelihan joukkoon tasaisesti. Laita kaksi folioarkkia päällekkäin ja öljyä päällimmäisen arkin pintaa hieman. Muotoile jauhelihasta öljytyin käsin pötkylä ja kääri tiukasti folioon. Kypsennä uunissa 125 asteessa 1,5 h. Ota kebab uunista ja anna rauhassa vetäytyä paketissaan. Jäähdytä kebab ja säilytä jääkaapissa. Vuole kebabista ohuita lastuja ja lämmitä lastut uunissa tai pannulla ennen tarjoilua.

Täytevaihtoehtoja pitaleipiin:
tsatsikia
hedelmäistä salsakastiketta
avokadoa
paistettua sipulia
paistettua paprikaa
pepperoneja
tuoretta korianteria
jäävuorisalaattia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-