sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Prinsessan kuppikakut


Pieni prinsessa toivoi taannoisille syntymäpäivilleen kuppikakkuja, kun jo aikaa sitten löysimme Tokmannilta prinsessamaisia muffinivuokia kruunukoristeineen. Pitihän se toive täyttää ja leivoimme juhlia edeltävänä päivänä sitruunaisia muffineja. Juhlapäivän aamuna kruunasimme muffinit kuppikakuiksi mansikkaisella kuorrutteella sekä niillä kruunukoristeilla.


Prinsessan kuppikakut
(12 kpl)

Taikina:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g voita
muutama tippa sitruuna-aromia

Kuorrute:
100 g mansikkatomusokeria
100 g voita
tilkka maitoa

Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon maito, kananmunat ja sulatettu ja jäähdytetty voi. Mausta sitruuna-aromilla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina vuokiin. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa n. 10 - 15 min., kunnes taikina on kypsää. Jäähdytä. Valmista kuorrute. Vatkaa mansikkatomusokeri ja huoneenlämmössä pehmennyt voi hyvin yhteen. Lisää joukkoon tilkka maitoa. Pursota kuorrute kuppikakuille ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Paljon onnea pienelle prinsessalle jälkikäteen:) Ihan muuten noita samoja kuppikakkukoristeita ostin kerran täälläkin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Hauskaa, Tokmannilla on kansainväliset valikoimat. Tuollaisilla koristeilla saa helposti pienen ihmisen tyytyväiseksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-