keskiviikko 28. elokuuta 2019

Grillattu naudan entrecote-pihvi punaviinisuolalla

Punaviinisuola saatu tuotenäytteenä Culinaristit.comilta.


Tänä kesänä meillä on grillattu aika monet naudan entrecote-pihvit. Pihvit ovat siitä hyviä, kun niissä ei mene paljon aikaa. Entrecote-pihvien grillaamiseen menee vain muutama minuutti. Ja sillä välin, kun pihvit vetäytyvät foliossa, grillaa lisukekasvikset. Yksinkertaista ja nopeaa, mutta mausta tinkimättä. Hyvä pihvihän ei kaipaa mausteeksi muuta kuin suolaa ja pippuria. Culinaristit.comilta tuotenäytteenä saamani punaviinisuola on ihan täydellinen suola naudan entrecote-pihveille.


Sel de Château -punaviinisuola on Merlot- ja Cabernet -punaviineillä marinoitua merisuolaa. Raaka-aineena käytetään Ile de Ré- ja Guérande -alueilta tulevaa suolaa, joka on kerätty perinteisellä kelttiläisellä tavalla eli puuharavalla ja käsin. Suola on korkeatasoista gourmet-suolaa, joka on puhdistamatonta ja lisäaineetonta. Se sisältää mineraaleja ja hivenaineita luonnollisessa suhteessa ja maku on pehmeä. Suola tuodaan Pascal Delbeckin viinitilalle, jossa siihen lisätään punaviini ja annetaan imeytyä, jolloin suola saa ainutlaatuisen makunsa. Punaviinisuola voidaan maustaa Merlot-, Cabernet-, Syrah- tai Pinot -viinillä, sekä myös Sauvignon Blanc -valkoviinillä. Viinillä maustetut suolat ovat ranskalaista artesaanityötä.


Grillattu naudan entrecote-pihvi punaviinisuolalla

naudan entrecote-pihvejä
Sel de Château -punaviinisuolaa
mustapippuria myllystä

Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. Grillaa pihvejä noin 2 minuuttia per puoli. Nosta pihvit grillistä, mausta molemmin puolin punaviinisuolalla ja mustapippurilla ja kääri folioon. Anna pihvien vetäytyä noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-