perjantai 5. heinäkuuta 2019

Jäätelö ilman jäätelökonetta


Kesä ja jäätelö! Nehän kuuluvat tietenkin yhteen. Vaikka meillä onkin ruokaremonttia tehty, niin tottakai nyt kesällä on silti jäätelölläkin herkuteltu. Kohtuus kaikessa, niin herkkujakin voi ja saa välillä syödä potematta huonoa omaa tuntoa. Tein jäätelöä myös ihan itse. Meillä on kaapissa kyllä jäätelökonekin, mutta tämä jäätelö valmistuu ihan ilman konetta. Tarvitaan vain kuohukermaa ja kondensoitua maitoa. Jäätelön voi maustaa monin eri tavoin, esimerkiksi vaniljalla, pikakahvijauheella, lakritsijauheella, hedelmä- tai marjasoseilla, suklaalla... Minä sekoittelin jäätelömassan joukkoon keväällä keittämääni pihlajansilmusiirappia, jossa on ihana mantelinen aromi.


Näissä kondensoidusta maidosta tehdyissä jäätelöissä olen nähnyt käytettävän kermaa 4 - 6 dl. Kondensoitu maito on tosi makeaa, joten suosittelen tuota isompaa kermamäärää, jotta jäätelöstä ei tule liian makeaa. Varsinkin, jos jäätelön vielä maustaa jollain makealla, kannattaa käyttää reilummin kermaa. Kondensoidusta maidosta tehty jäätelö on helppo herkku. Koostumus on ihanan täyteläinen. Kun itse tehdyn jäätelön kanssa tarjoaa tuoreita marjoja, ei sen parempaa jälkiruokaa olekaan!


Jäätelö ilman jäätelökonetta

6 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito sekä halutessasi mieluisat ainekset jäätelön maustamiseen. Kaada jäätelömassa pakastuksen kestävään astiaan ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 - 5 tuntia.


2 kommenttia:

  1. Oi kuinka ihana! Tekisi kyllä mieli kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Tätä jäätelöä on tosi helppo tehdä ja maustamisessa on melkein vain taivas rajana.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-