perjantai 10. toukokuuta 2019

Pihlajansilmusiirappi


Taas on se hieno aika vuodesta alkanut, kun luonnosta löytyy kaikenlaista syötäväksi kelpaavaa. Ensimmäiset korvasienet on jo kerätty, ja niiden lisäksi luonnosta alkaa löytyä jo kaikenlaista vihreää. Esimerkiksi pihlajan silmut sopivat monipuoliseen käyttöön. Silmuja voi käyttää sellaisenaan salaateissa. Ne sopivat smoothieen tai niistä voi hauduttaa teetä. Pihlajan silmuista voi tehdä myös snapsia tai likööriä. Itse keittelin silmuista tänä vuonna siirappia. Pihlajan silmuissa on hienostunut, mantelinen aromi. Mausta tulee mieleen amarettolikööri. Käytin siirappiin reilusti pihlajan silmuja, jotta saisin siihen mahdollisimman paljon ihanaa makua. Pihlajansilmusiirappi on herkullista muun muassa jäätelön, lettujen, pannukakkujen ja vohveleiden kanssa. Se sopii myös cocktaileihin ja mocktaleihin mantelista makua antamaan. Jos haluat kokeilla pihlajan silmujen hurmaavaa makua, pidä kiirettä! Varjoisilta kasvupaikoilta silmuja löytynee vielä. Muistathan, että silmujen kerääminen vaatii maanomistajan luvan!

Pihlajansilmusiirappi

4 dl pihlajan silmuja
4 dl vettä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Paloittele pihlajan silmut kattilaan ja mittaa päälle vesi. Jätä silmut likoamaan yöksi jääkaappiin. Seuraavana päivänä keitä silmuja liotusvedessään 15 min. Siivilöi liemi talteen. Lisää liemeen sokeri ja vaniljasokeri ja keitä, kunnes liemi alkaa muuttua siirappimaiseksi. Varo keittämästä liian pitkään, ettei siirapista tule liian paksua. Minulla keittoajaksi riitti n. 20 min. Purkita siirappi desinfioituun lasipurkkiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-