Parsasalaatti ankan uppomunalla
(4 annosta)
1 nippu vihreää parsaa
1 ps salaattisekoitusta
250 g kirsikkatomaatteja
rukolan mikroversoja
oliiviöljyä
vaaleaa balsamietikkaa
4 ankanmunaa tai kananmunia
2 l vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Leikkaa parsoista pois puinen kantaosa. Keitä parsat napakan kypsiksi koosta riippuen n. 3 - 4 min. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä. Laita kulhoon salaattisekoitus, paloitellut parsat, halkaistut kirsikkatomaatit ja rukolan mikroversot. Pirskottele joukkoon oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa. Sekoita varovasti ja jaa salaatti tarjoilulautasille. Keitä uppomunat. Mittaa laakeaan kattilaan vesi ja kuumenna liki kiehuvaksi (90 astetta). Lisää etikka. Riko munat esim. kahvikuppeihin ja tee hiljalleen kuplivaan veteen kauhalla voimakas pyörre. Kaada munat yksitellen veteen. Kypsennä 4 minuuttia (kananmunille riittää vähempi aika, keltuaisen kuuluu jäädä juoksevaksi) ja nosta sitten uppomunat reikäkauhalla lautaselle. Asettele uppomunat salaattiannosten päälle ja ripottele pinnalle suolaa ja rouhi mustapippuria myllystä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-