perjantai 7. syyskuuta 2018

Sirkkis-pasteijat


Saatuani Entikseltä grillimaustettua Sirkkistä testiin, kokeiluni jatkuivat heti seuraavana päivänä Sirkkis-pizzan leipomisesta, ja vuorossa oli pasteijat. Täytteestä tein hyvin samankaltaisen kuin jauhelihapasteijoihinkin, ja hyvinhän se Sirkkis täytteeksi sopi. Ja Sirkkiksessähän ne sirkat ovat sellaisessa muodossa, ettei syöjä edes tajua syövänsä hyönteisiä. Kahvipöydässähän sitä sitten voi vaikka pasteijan syöjät yllättää ja kysyä miltäs ne sirkat maistuu... Grillimaustettu Sirkkis on hyvin mietoa maultaan, joten siinä mielessä se varmasti maistuu monelle. Ja lisämausteillahan siihen saa lisää potkua, jos tykkää mausteisemmasta. Sirkkis on sellaisenaan kostean pehmeää rouhetta/raetta, mutta sen saa paahtamalla rapeaksi. Pasteijoiden täytteenä pehmeys säilyy. Jos tulevaisuuden ruoka on hyönteispainoitteista, niin eivät ainakaan sirkat pahoja ole tässä muodossa. Kannattaa kokeilla!

Sirkkis-pasteijat

Taikina:
200 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g turkkilaista jogurttia

Täyte:
1 rs (250 g) Grillimaustettua Sirkkistä
1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 keitettyä kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa

Voiteluun:
1 kananmuna

Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja nypi seos pehmenneen voin kanssa hyvin yhteen. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti, ja sekoita taikina tasaiseksi. Vältä vaivaamista. Muotoile taikina levyksi ja kääri tuorekelmuun. Anna taikinan olla jääkaapissa 1 - 2 tuntia, tai vaikka yön yli. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi pannulla öljyssä. Lisää pannulle Sirkkis ja ota pannu liedeltä. Sekoita joukkoon keitetyt kananmunat hienona hakkeluksena. Sekoita joukkoon ranskankerma ja mausta täyte paprikajauheella, mustapippurilla ja suolalla. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota levystä muotilla pyöreitä pohjia. Laita pohjille reilu ruokalusikallinen täytettä, taita kahtia ja painele reuna esim. haarukalla hyvin kiinni. Laita pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista pasteijat uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin.


Grillimaustettu Sirkkis saatu testiin Entikseltä.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset pasteijat.Mä en ole vielä maistanut mitään sirkkatuotetta, haluaisin kyllä. Täälläpäin on yksi yritys joka kasvattaa ja tekee tuotteita sirkoista, mutta en ole nähnyt niitä vielä kaupoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyviä olo pasteijat. Tämä oli minullekin ensimmäinen sirkkatuotekokeilu. On täällä kaupoissa näkynyt jotain mysliä ja nakkeja, mutta hinta on aika kova, joten on jäänyt vielä ostamatta.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-