keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Kesäkurpitsafrittata


Kesäkurpitsat ovat antaneet satoaan ihan nähin päiviin asti. Nyt edellisyönä meni lämpötila vihdoin miinuksen puolelle, kesäkurpitsan taimien lehdet ottivat nokkiinsa, ja siivosin loput keskurpitsat talteen ja taimet pois. Kesäkurpitsaa on nyt jääkaappi täynnä, mutta onneksi tähän mehevään frittataankin saa sitä menemään ihan reilusti. Tein tätä munakasta ensimmäisen kerran joskus viikko sitten, ja nyt sitten jo kolmannen kerran reilun viikon sisällä. Niin herkullista tästä tuli! Kesäkurpitsafrittata sopii brunssille, lounaaksi tai iltapalaksi.

Kesäkurpitsafrittata

1 kesäkurpitsa (5 - 6 dl raastetta)
1 porkkana
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl juoksevaa kasvisrasvavalmistetta
6 kananmunaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Raasta kesäkurpitsa ja kuorittu porkkana karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuumenna pannulla rasva. Kuullota hienonnettu sipuli pehmeäksi. Lisää pannulle porkkanaraaste ja kuullota pehmeäksi. Lisää vielä hienonnettu valkosipuli ja kesäkurpitsaraaste ja jatka kuullottamista vielä hetki. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa rakenne sekaisin ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada munamassa pannulle kasvisten joukkoon ja sekoittele ainekset tasaisesti. Hauduta munakas kypsäksi joko kannen alla tai loppukypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 min. Käytä uunissa valurautapannua tai tee frittata uunivuoassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-