tiistai 4. syyskuuta 2018

Ihanan pehmeä banaanikakku


Vähän talvisen oloisia kuvia tällä kertaa, vaikka edelleen saamme nauttia lämpimistä syyspäivistä. Mutta älkää antako sen häiritä, pääsin vain jälleen testaamaan Confetti.fi:n uutuustuotteita, ja sain testattavakseni nämä ihastuttavan talviset Scrumptious  -koristerakeet. Koristerakeet pääsivät koristamaan leipomaani banaanikakkua, ja kakusta tuli ihanan pehmeää. Kaiken lisäksi tämä banaanikakku on älyttömän helppo tehdä. Tässäkin kakussa aineet vain sekoitetaan nopeasti keskenään ja sitten uuniin. Banaanikakku ei välttämättä kaipaa edes kuorrutusta, mutta päästäkseni kokeilemaan koristerakeita, tein kakkuun voi-tomusokerikuorrutteen. Yhtä hyvin kakun päälle voisi laittaa myös vaikka kerma-/ tai kookosvaahtoa tms. Tätä banaanikakkua tulee leivottua toistekin, koska se on niin nopea  ja helppo. Ja vieläpä hyvää! Mustuneet banaanit saa tällä ohjeella kätevästi hyödynnettyä, koska ylikypsäksi päässeet banaanit ovat leivonnassa aina parhaita. Syötävät Scrumptious -koristerakeet ovat kauniita ja niitä löytyy monenlaisia eri väreissä. Ainakin tuon voi-tomusokerikuorrutteet pinnalla pysyivät pitkään hyvän näköisinä eivätkä ehtineet sulaa.


Ihanan pehmeä banaanikakku

Banaanikakku:
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 kypsää banaania
4 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Kuorrutus:
25 g voita
3 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
tilkka vanilja-aromia

Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri ja anna hetki jäähtyä. Sekoita joukkoon kananmuna ja sitten muussatut banaanit. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi maito ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (22 cm). Paista uunissa 175 asteessa n. 30 min., kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa pois vuoasta. Jäähdytä ja valmista sitten halutessasi kakulle kuorrute. Sulata voi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja maito, ja mausta vanilja-aromilla. Levitä kuorrute kakun päälle. Kakun voi myös jättää kuorruttamalla tai vaikkapa päällystää kermavaahdolla.


Scrumptious -koristerakeet saatu testiin Confetti.fi:stä.

2 kommenttia:

  1. Nuo koristerakeet on niin ihania, aion ehdottomasti ostaa jemmaan ♥ Ja tuo banaanikakku on takuulla superherkullista ja mehevää! Nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kauniita koristerakeita ja löytyy monenlaisia. Kun vain taidot ja aika riittäisi, nämä talviset rakeet olisi houkutelleet tekemään jonkun Frozen-kakun. Banaanikakusta tuli tosi hyvää. Aion tänään leipoa uudelleen ilman kuorrutusta, kun tuolla on taas kaksi mustaa banaania.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-