lauantai 25. elokuuta 2018

Lihavoileipäkakku


Tyttäremme syntymäpäivillä oli makean lisäksi tarjolla tietenkin myös suolaista. Kinkku-aurajuustopiirakkaa leivoin Tarun taikakakut -blogin ohjeella. Kiva, kun piirakkaa tuli kerralla pellillinen ja sen saattoi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen. Piti tännekin siitä oma julkaisunsa tehdä, mutta unohdin kuvata koko piirakan. Mutta kannattaa katsoa Tarulta ohje, jos kiinnostaa, piirakka oli hyvää! Toisena suolaisena tein voileipäkakun. Nyt, kun olen taas innostunut voileipäkakkuja tekemään huomatessani, ettei niissä olekaan sen enempää työtä kuin täytekakussakaan, päinvastoin voileipäkakku valmistuu jopa vähemmällä vaivalla, niitä onkin meillä sitten ollut taas melkein joka juhlapäivänä. Voileipäkakku on vain niin hyvää! Tähän voileipäkakkuun tuli lihatäyte, ja kerrankin pidin koristelun hyvin yksinkertaisena ja vähäisenä. Olen nähnyt netissä tämän tyylisiä koristeluja ja minusta ne ovat aika hienon näköisiä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Lihavoileipäkakku

12 isoa grahampaahtoleipäsiivua

Kostutukseen:
kasvislientä

Täyte:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
170 g suolalihaa
1 dl kurkkusalaattia
1 dl hienonnettuja aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Kuorrutus:
200 g ruohosipulituorejuustoa
100 g ranskankermaa

Koristeeksi:
Ruohosipulia
muutama kirsikkatomaatti
basilikan lehtiä

Leikkaa halutessasi paahtoleivistä reunat pois. Valmista täyte. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Hienonna suolaliha ja sekoita täytteeseen. Sekoita joukkoon kurkkusalaatti ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Lado tuorekelmulla vuorattuun leipävuokaan kolme paahtoleipää rinnakkain. Kostuta kevyesti kasvisliemellä. Levitä päälle kolmasosa täytteestä. Tee uusi leipäkerros, kostuta ja levitä päälle puolet lopusta täytteestä. Tee taas leipäkerros, kostuta ja levitä loput täytteestä. Lado päälle loput kolme paahtoleipäsiivua ja kostuta. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita vuoka jääkaappiin kevyt paino päällä seuraavaan päivään. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Ota kakku vuoasta. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele ruohosipulilla, kirsikkatomaateilla ja basilikan lehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-