sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Mansikka-halloumisalaatti


Juhannuksena tein aterioille erilaisia lisukesalaatteja. Grillauspäivän salaatti koostui salaatista, kevätsipulista, halloumista ja mansikoista. Simppeli salaatti, mutta maukas ja kaunis katsella. Halloumisiivut voi salaattiin grillata tai paistaa vaikka pannulla, jos ei ole aikeissa muuta grillata. Tämän salaatin halloumisiivut valmistuivat kätevästi grillissä samalla kuin rib eye steakit, perunat, pekonisienet, paprikat ja kirsikkatomaattitertut juhannuspäivän päivälliseksi. Mansikka-halloumisalaatin kastikkeeksi sopii makea balsamikastike. Hyviä kastikkeita saa valmiina kaupasta, vaikka voi tuollaisen kastikkeen itsekin halutessaan valmistaa.

Mansikka-halloumisalaatti

erilaisia salaatteja silputtuna (jäävuori, frisee, lehtisalaatti jne.)
babypinaattia
mansikoita
halloumia
kevätsipulia

Laita silputut salaatit sekä pinaatin lehdet laakealle tarjoiluastialle. Lisää päälle reilusti halkaistuja mansikoita. Leikkaa halloumi siivuiksi, paista tai grillaa siivut molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä, ja lisää siivut salaattiin. Ripottele päälle ohuiksi siivuiksi leikattua kevätsipulia. Tarjoile balsamikastikkeen kera.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Kesä on ihanaa aikaa keittiönkin puolella, kun on niin paljon kaikkea tuoretta raaka-ainetta käytettävänä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-