keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Tyrnihillo


Sulattelin pakastimet, arkku- sekä kaappipakastimen, kovempien pakkasten tultua, ja marjoja on vielä mahdottomasti. Tyrniäkin vielä vaikka kuinka paljon, joten tein kokeeksi pienen erän hilloa, koska mielessäni on yksi idea, johon tyrnihilloa voisi käyttää. Koska tyrnin marjoissa on aika ikävät siemenet, siivilöin hillosta siemenet ja kuoret pois. Koska tyrnin marjat ovat aika öljyisiä, hillosokerin määrässä ei voi hirveästi säästellä. Hillo jää helposti liian ohueksi. Tyrnihillo on siis aika makeaa, mutta tyrnien kirpeys silti taittaa sen makeuden hyvin. Tyrnihillo sopii hyvin vaikka kääretortun ja täytekakun väliin, hyytelökakkuun, paahtoleivän päälle tai juustotarjottimellekin sitä voi kokeilla.

Tyrnihillo

4 dl pakastettuja tyrnimarjoja
1/2 dl vettä
2 dl hillosokeria

Mittaa kattilaan tyrnimarjat sekä vesi. Kiehauta ja keitä, kunnes marjat pehmenee. Siivilöi kuoret ja siemenet pois. Kaada siivilöity tyrnimehu takaisin kattilaan. Kiehauta ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kuori pinnalle mahdollisesti tuleva vaahto pois. Keitä hilloa n. 10 - 15 min., ja kaada sitten kuumaan desinfioituun lasipurkkiin. Säilytä viileässä.

10 kommenttia:

  1. Jos hillosta voi sanoa, että se on kaunista, niin tämä hillo kyllä on ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniin väristä tulee eikä makukaan hassumpi.:)

      Poista
    2. Hillo-marmeladisokerilla tulee erinomaista, vähemmän makeaa

      Poista
  2. Nam, tätä pitää kokeilla 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva!:) Näillä määrillä tuli vain pieni purkki hilloa, mutta tykkään nykyään tehdä pitkin vuotta pieniä määriä erilaisia hilloja, enkä enää syksyisin tee yhtä ja samaa purkkikaupalla. Tyrnihilloa teen varmasti toistekin. Aika nopeasti se valmistuu.

      Poista
  3. Loistavaa! Kiitos tästä. Pakastin täynnä tyrniä, mutta ei tule käytettyä. Hilloa olenkin miettinyt, mutta hyvää reseptiä ei ole tullut tumpelolle vastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!:) Harvakseen tulee tyrniä käytettyä, lähinnä vispipuuroon ja smoothieihin. Hilloon sitä saa kivasti kulumaan. Pääsiäispöytään taidan tehdä hyytelökakun, johon sekoitan tyrnihilloa joukkoon.

      Poista
  4. Tuli tosi hyvää.kiitos ohjeesta ok

    VastaaPoista
  5. ..ihanaa tyrnihilloa! Tein muutaman pienen purkillisen, mutta kauanko se mahtaa säilyä jääkaapissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehty hillo säilyy vaikka kuinka pitkään, kunhan purkit on huolellisesti desinfioitu ja purkkeja säilytetään viileässä. Riittävä määrä hillosokeria takaa myös säilyvyyden. Kyllä nuo hillot yleensä vähintään seuraavaan satokauteen saakka ovat käyttökelpoisia.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-