perjantai 1. syyskuuta 2017

Kesäkurpitsakakku


Kukkakaalitalkoista seuraaviin talkoisiin, eli kesäkurpitsan kimppuun seuraavaksi. Kauppojen laarit ovat nyt täynnä laadukkaan näköisiä kesäkurpitsoja ja useimmissa paikoissa kilohinta näkyy olevan alle euron. Meidän ei kylläkään ole nyt tarvinnut kesäkurpitsaa ostaa. Kasvattelin keväällä siemenistä pari kesäkurpitsan tainta ja nyt on satoa alkanut saamaan ihan kiitettävästi, vaikka alkuun näytti siltä, ettei tänä kesänä tule mitään. Kesäkurpitsastakin on moneen ja se taipuu miedon makunsa vuoksi hienosti myös makeaan. Pienehköt kesäkurpitsat ovat ruoanlaitossa parhaita, mutta silloin tällöin joku pääsee lehtien suojassa huomaamatta kasvamaan jättikokoiseksi. Tuollaisen hieman isomman kesäkurpitsan käytin leivontaan ja raastoin kakkutaikinan joukkoon. Kakusta tuli tosi herkullinen ja raasteen ansiosta mehevä.


Kesäkurpitsakakku

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 dl kesäkurpitsaraastetta
150 g voita sulatettuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl rusinoita
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl muskottia

Vuokaan:
voita
mannaryynejä

Kuorrutus:
25 g voita sulatettuna
3 dl tomusokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
2 rkl maitoa

Koristeeksi:
Sokerihelmiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Sekoita joukkoon kesäkurpitsaraaste, josta on kevyesti siivilässä paineltu hieman ylimääräistä nestettä pois. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula sekä lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rusinat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (22 cm). Kypsennä kakkua uunissa 175 asteessa 45 - 60 min., kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Ota kakku uunista ja anna jäähtyä. Poista kakku vuoasta ja valmista kuorrute. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä kakun päälle. Koristele kakku sokerihelmillä.


1 kommentti:

  1. Onpa kaunis kakku ja kuva! Olen myös viime syksynä kokeillut kesäkurpitsakakkua, suklaista sellaista ja hyvää oli. Raasteen ansiosta kakusta tulee kostea ja herkullinen :) Tänään postasin kesäkurpitsahillo-ohjeen, se on myös todella herkullista!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-