torstai 26. tammikuuta 2017

Valkosipulinen nokkosleipä & tammikuun BestBites -yllätyspaketti, arvonta sekä alennuskoodi


Jo muutaman viikon ajan on ollut ajatuksissa leipoa sämpylöitä tai leipää, mutta ei sitä vain mitään ole aikaiseksi saanut. Jatkuva univaje tekee olon vetämättömäksi eikä muutenkaan tunnu aikaa löytyvän millekään ylimääräiselle. Tammikuun BestBites -yllätyspaketti kuitenkin sai minusta vihdoin leipurinkin irti. Olin jo muutenkin päättänyt käyttää taikinassa nokkosta, koska äitini kuivaamaa nokkosrouhetta on kaapissa. Nokkosrouhetta löytyi myös yllätyspaketista, joten olihan se leipätaikina vihdoin tehtävä. Taikinasta leivoin vain yhden ison ja muhkean leivän, mutta tulee siitä kaksikin vähän pienempää leipää. Ja halutessaan taikinan voi pyöräyttää myös sämpylöiksi. Yhden leivän kanssa pääsin vain kaikkein helpoimmalla, eikä tarvinnut sen taikinan kanssa isommin taistella. Kyllä itse leivottu uunituore leipä maistui hyvältä pitkästä aikaa! Jaksaisipa useammin leipoa.


Tammikuun BestBites -yllätyspaketti kulkee nimellä Voimaruokaa uuteen vuoteen. Paketti olikin täynnä kehoa ja mieltä piristäviä elintarvikkeita, jotka antavat energiaa talven keskellä. Lähes kaikki paketin tuotteet olivat minulle uusia tuttavuuksia, joten niitä oli jälleen kerran mielenkiintoista ja hauskaa lähteä maistelemaan ja testailemaan. Jospa minäkin saisin näistä uutta puhtia lapsiarjen keskelle!


Kuten jo alussa tuli mainittua, paketista löytyi nokkosrouhetta. Helsinki Wildfoodsin nokkosrouhetta voi käyttää ruoanlaitossa pinaatin tavoin. Se sopii pestoon, paistoksiin, kastikkeisiin, muhennoksiin, keittoihin, piiraisiin, ohukaisiin ja leipiin. Kotimainen nokkonen sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, flavonoideja sekä lehtivihreää. Paketissa oli myös saman yrityksen nokkosyrttisuolaa, joka nokkosen lisäksi sisältää vuohenputkea, tilliä sekä huippulaadukasta ranskalaista Guéranden merisuolaa. Nokkosyrttisuola sopii mainiosti yleismausteeksi. Tänään ajattelinkin maustaa lohen nokkosyrttisuolalla.


Myllärin Luomu pikakaurahiutaleet ovat kotimaista, runsaskuituista luomutäysjyväkauraa. Hiutaleet on valmistettu täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Pikakaurahiutaleista puuro valmistuu hetkessä. Erilaisia puurohiutaleita meillä kuluukin tätä nykyä paljon, kun perheen pienin syö aamu- ja iltapuuroa.


BitMix KauraLantti on 100 % kaurasta leivottua kuivaleipää. Kätevän kokoiset KauraLantit sopivat hyvin välipalaksi tai evääksi, ja kannattaa kokeilla niitä myös juustojen kanssa. Pidän paljon kauran mausta, joten KauraLantitkin maistuivat. Ja näissä on hampaille kivasti töitä.


James White BEET IT Punajuuri-voimajuoma sisältää tietenkin punajuurta, ja mukana on myös inkivääriä sekä omenatuoremehua. Punajuuri sisältää mm. erityisen paljon folaattia, jonka saanti on yleistä vähäistä suomalaisilla. Folaatti vaikuttaa punasolujen uusiutumiseen ja aineenvaihduntaan. Vaikka punajuuri onkin yksi lempijuureksistani, juomassa punajuuren maku ja tuoksu ei kauheasti minua miellytä. Mutta kyllä tätä aina lasillisen pystyy päivässä nopeasti alas kulauttamaan. Varsinkin, kun pitää mielessä juoman hyvää tekevät vaikutukset.


Nudu Drinks koivuvesi on terveellinen ja vähäkalorinen juoma, joka sopii janoon, urheiluun, hyvinvointiin sekä yleiseksi virkistysjuomaksi. Juomassa on koivun luontaisia vitamiineja, elektrolyytteja, antioksidantteja, hivenaineita sekä xylitolia. Koivuvesi oli kyllä jääkaappikylmänä raikasta ja makukin mieto, mutta jokin siinä maussa silti tökki. Ehkä siitä mausta tuli liikaa visio löylyvedestä, jossa on saunavihta ollut likoamassa.


Clearspring Instant Miso on vaaleaan misoon pohjautuva keittoaines. Keitto valmistuu käden käänteessä vaikka kevyeksi lounaaksi, kun pussin sisällön vain sekoittaa kuumaan veteen. Clearspring Seaveg Crispies -merileväsnacksit ovat kevyitä ja rapeita välipaloja tai aterian lisuke. Levälevyn voi murentaa vaikka misokeiton joukkoon. Näitä tuotteita tuskin tulen koskaan ostamaan itse. Eivät olleet pahojakaan, mutta eivät myöskään herättäneet sen kummempaa ihastusta.


Clipper Super Green Energise -tee on oikea terveyspommi, jossa vihreä tee on maustettu inkiväärillä, mintulla ja kurkumalla. Mausteinen tee antaa energiaa päivään. Yhden mukillisen teetä jo maistoin, ja kyllähän minuun aina kaikki nämä maustetut teet uppoavat. Ehkä sitä saisi taas hiljalleen vähennettyä hieman kahvinjuontia ja siirryttyä enemmän terveellisempään teehen.


Masajon maahantuoma gluteeniton Jaksamisleipä on oikea supertuote, joka sisältää enemmän proteiinia kuin liha. Jaksamisleipä vie tehokkaasti nälän tunteen ja se sopii hyvin laihduttajille ja diabeetikoille. Jaksamisleivän pohjana on geenimanipuloimatonta, täysin luonnollisesti idätettyä soijaa. Leivässä on antioksidantteja, betakaroteenia, C-vitamiinia, E-vitamiinia ja ravintokuitua. Jaksamisleipä on vähän kuin voileipäkeksiä, mutta ohuempaa. Myös leivän maku miellytti.


Ensimmäisenä yllätyspaketin tuotteista häviävät aina kaikki patukat. Niin nytkin samantien maisteltiin Arctic Superfoods mustikka-koivunlehti eväspatukka. Yksi patukka sisältää 60 mustikkaa ja tuote on 100 % Suomessa tehty ja pakattu. Eväspatukat ovat lisäaineettomia, gluteenittomia ja maidottomia, eikä niihin ole lisätty sokeria. Minulle nämä maistuvat, mies kysyi maistaessaan, eikö suklaata ollutkaan mukana tällä kertaa.


No, olihan sitä suklaatakin. Puhdistamon sitruunan ja limen makuista raakasuklaata, joka on valmistettu maailman arvostetuimmasta sekä laadukkaimmasta alkuperäiskaakaosta. Raakasuklaapatukat on valmistettu käsityönä Suomessa. Raakasuklaa maistui enemmän miehelle, joka on tumman suklaan ystävä, mutta en minäkään koskaan mitään suklaata pois sylje.


Nathalie's Direct kevytkuivattu luomu Mango ei sisällä ollenkaan lisä- tai makeutusaineita. Kuivahedelmät on ostettu suoraan Kolumbiasta tukien viljelijöitä ja edistämällä luomutuotantoa. Kevyt kuivatusmenetelmä säilyttää hedelmien alkuperäisen raikkaan maun. Kuivattua mangoa napostelee mielellään vaikka karkin sijaan ja maistuu makeana välipalanakin.


BestBites haluaa ilahduttaa myös teitä lukijoitani, ja nyt saan järjestää pienen arvonnan. Jättämällä kommenttia tähän postaukseen 31.1.2017 mennessä voit voittaa seuraavan, eli helmikuun BestBites -yllätyspaketin itsellesi. Jätäthän myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan otettua yhteyttä, jos voitto osuu kohdalle. 

Myös alennuskoodi MVSBLOGI50   on edelleen voimassa. Jos tilaat yllätyspaketin itse, käytä koodia, ja saat ensimmäisen paketin puoleen hintaan eli 19,95 €. Etu koskee jatkuvaa tilausta, mutta sen voi irtisanoa koska vain 1 kuukauden irtisanomisajalla.


Valkosipulinen nokkosleipä

5 dl vettä
1 ps kuivahiivaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl Helsinki Wildfoods nokkosyrttisuolaa
2 rkl Helsinki Wildfoods nokkosrouhetta
3 valkosipulin kynttä
10 - 12 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruokaöljyä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hunaja, nokkosyrttisuola, nokkosrouhe sekä kuoritut ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, ja alusta loput jauhot joukkoon vähitellen. Lisää taikinaan loppuvaiheessa ruokaöljy. Kohota taikina vedottomassa paikassa liinan alla n. 30 min. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja tee taikinasta  yksi iso leipä tai kaksi pienempää. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 - 40 min.

Yhteistyössä: BestBites

38 kommenttia:

  1. Noista joihinkin voisin tutustua, ennestään Clipper teet on tuttuja. Termiin Reija Rinne, rosmariini16@hotmail.com

    VastaaPoista
  2. Kaikenlaisia jänniä ruokatuotteita on myynnissä. Tiina P osallistuu arvontaan, tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista
  3. Kiitos nokkosreseptistä! :)
    Osallistun arvontaan.
    piivoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Olisi kyllä enemmän kuin ihana saada tällainen paketti kokeiluun :)
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  5. Kivoja uusia tuotteita. Aina on kiva kokeilla jotain ihan uutta.
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  6. Joulukuun paketin tilasinkin kokeeksi, hyvältä vaikutti. Paketin haku on hankalaa koska omassa pitäjässä ei ole vielä pakettiautomaattia.Toivottavasti tulee keväällä aukaistavaan uuteen myymälään.Mukana arvonnassa.
    karhuoja@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Mielenkiintoista! osallistun arvontaan hippu(at)outlook.com

    VastaaPoista
  8. Hennajenniina
    Osallistun upean tuotepaketin arvontaan, onpa terveellisiä tuotteita kaikki, tuo Jaksamisleipä on sellainen josta kuulin ystävältä.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Nuo nokkostuotteet vaikuttavat hyviltä. Voisikin joskus kokeilla.

    laura.honkala@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Kiinnostavia tuotteita! :)
    mariah-79@suomi24.fi

    VastaaPoista
  11. Ihana leipä. Aion kokeilla. Nää paketit on kivan oloisia, ja ihania uusia tuotteita. Jaksamisleipää haluisin maistaa. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Kiinnostavia ja uusia tuotteita.

    annika.rantala1@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Ehdottomasti mukana arvonnassa! :)
    shimmerblinger@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Ehdottomasti mukana :)

    Pauliina.kaario@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Innolla mukana arvonnassa :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Mukana tässä!Tuo jaksamisleipä on ihanaa, varsinkin se sipulin makuinen. hantsukissa@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Mielenkiintoisia tuotteita!
    Mukana arvonnassa!

    VastaaPoista
  18. Mukaan!
    Tiina
    miumiu83 at gmail.com

    VastaaPoista
  19. Mielenkiintoisia tuotteita paketissa. Kivahan se olisi jos tänne vastaavanlainen paketti napsahtaisi. SG7GFU@luukku.com

    VastaaPoista
  20. Upea paketti! 66aurinkoinen@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Olisipa kiva voittaa tällainen yllätyspaketti. ninavuolio@windowslive.com

    VastaaPoista
  22. Kyllä vain, tänä lauantaiaamuna meillä syödään itseleivottua leipää - kiitos reseptistä! hamara01@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Olisi ihana kokeilla kaikkea uutta.
    tiina.puronvarsi@gmail.com

    VastaaPoista
  24. Jännä idea tuommoinen yllärijuttu.
    Rohkaisee kokeilemaan uutta!
    Mukana siis!

    Oonjustiina @gmail.com

    VastaaPoista
  25. Noi kevytkuivatut mangot on ihan huippuja! :) essi.tenho@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Ihan huipputuotteita! Usein teen sämpylöitä, mutta seuraavaksi kerraksi nappaankin tästä uuden leipäohjeen.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Toi jaksamisleipä on ihan superhyvää, samoin kauralantit! :)
    ida.kojo@hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Jos en voita niin täytynee pistää alekoodilla tilaten!
    paulamarja15@gmail.com

    VastaaPoista
  29. Olisi mahtava paketti todella laadukkaita ja erinomaisia tuotteita, ilolla käyttäisin! Ja leipäreseptiä täytyy kokeilla ehdottomasti :) minna82@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Mukaan mahtavaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Mukana arvonnassa! ♡
    juotasniemi.henna@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Vaikuttaapa kivalta palvelulta tuollainen paketti!

    aensti@gmail.com

    VastaaPoista
  33. Tuo nokkosyrttisuola ja nokkosyrtti pitää laittaa ostoslistalle ja leipää on kokeiltava tehdä myös. Mukaan arvontaan :) riiti81(At)gmail.com

    VastaaPoista
  34. Mukaan arvontaan ompas kiinnostava paketti. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  35. Airiina
    Mukaan arvontaan, terveellinen ja makoisa paketti kiinnostaa kokeiluun. Valkosipulinen nokkosleipä oli hyvää, tein sitä hieman itse muuntelemalla kun ei ollut nokkosta niin laitoin pinaattia.

    aiholapp(at)uusikaupunki.fi

    VastaaPoista
  36. Mulla taitaa taas hiiva kuivua jääkaapissa :) Mukana suurella uteliaisuudella!!
    bikkenpilttuu(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  37. Uusi tuttavuus, mielelläni testaisin!
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-