Miten ei olekaan aikaisemmin tullut mieleeni kokeilla laskiaispullia pannupullasta? Tämän helpommaksi ei voi laskiaispullan leipominen enää mennä, jos kuitenkin haluaa pullan olevan itse leivottua eikä kaupan. Pannupulla on laskiaisenakin laiskan pullaleipurin pelastus. Käsiä ei tarvitse missään vaiheessa sen kummemmin taikinaan sotkea ja lopputuloksena on siitä huolimatta hyvin herkulliset laskiaispullat.
Laskiaispannupulla
Taikina:
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa
1 muna
1 1/2 rkl kardemummaa
1 1/2-2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
n. 11 1/2 - 12 1/2 dl vehnäjauhoja
125 g juoksevaa rasvaa
Pinnalle:
1 muna
raesokeria
Täytteeksi:
oman maun mukaan esim. mansikkahilloa tai mantelimassaa
kermavaahtoa
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kardemumma, sokeri, suola ja muna. Sekoita joukkoon pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Mittaa loput jauhot vähitellen maitoon ja sekoita sähkövatkaimella tai yleiskoneen
vatkainosalla. Mittaa lopuksi joukkoon
rasva ja vatkaa taikinan kanssa sekaisin. Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille käsin. Käytä
tarvittaessa jauhoja apuna, jos taikina tarttuu sormiin. Kohota liinan
alla lämpimässä paikassa n. 45 - 60 minuuttia. Pulla on tarpeeksi
kohonnut, kun taikinan pinta pompsahtaa takaisin päin, kun sitä painaa
kevyesti sormella. Voitele pulla munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista pullaa 225 asteessa n. 10 - 15 minuuttia,
kunnes pulla on saanut pintaansa kauniin värin. Anna pullan jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen annoskokoisiksi paloiksi. Halkaise palat ja täytä haluamillasi täytteillä.
Kaupan laskiaispullat ei oo hyviä ja en tiedä onko kannattavaa leipoa kahdelle hengelle! :) Pakastepullista ehkäpä...saa nyt nähdä! Komea on sun pannupulla!
VastaaPoistaNo, kaksi pullan syöjää meilläkin vain vielä.;) En nyt silti koko pannupullaa täyttänyt laskiaispulliksi. Osan voi hyvin vaikka pakastaa ja syödä myöhemmin ihan vain pullana.:)
PoistaTämä vaikuttaa mukavalta, kun saa heti laittaa pannulle ja kohottaa siinä. On siistiä. Hyvältä näyttää ♥
VastaaPoistaSe tässä onkin parasta, kun ei tarvitse pahemmin taikinaa pyöritellä. Sitä inhoan yli kaiken. Pannupullataikina levittyy helposti pellille eikä siinä kädet paljon suttaannu muuhun kuin vähän jauhoon.:) Kiitos, hyviä ja pehmeitä laskiaispullia oli.:)
PoistaNo hö! Niinno miksen ole tullut ajatelleeksikaan tuota ideaa :9 Kiitti herkkukuvista :)
VastaaPoistaKauan kesti minullakin hoksata, vaikka pannupulla on ainoa pulla, jonka leipomisessa ei mene hermot.;) Ole hyvä!:)
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaMitä luulet, saisikohan tämän onnistumaan jos tekee gluteenittomista jauhoista? :)
VastaaPoistaGluteeniton leivonta ei ole kovinkaan tuttua, mutta ainakin gluteenittomia pullareseptejä netissä näkyy olevan. Miksei siis pannupullakin onnistuisi gluteenittomana.:)
PoistaBlogisi on oikea aarre löytö! Reseptit vaikuttavat todella hyville, kuten tämä perinteisille laskiaispullille vaihtelua tuova herkku. Tätä on testattava! :)
VastaaPoistaKurkkaamisen varalta linkki omaan blogiini:
http://pikkukokkiruokaa.blogspot.fi/
Kiitos.:) Perinteisillä täytteillä mentiin tänä vuonna laskiaispullissa, mutta muoto oli uutta. Viime vuonnahan meillä jo tehtiinkin tämän vuoden trendipullia, eli nutellalla täytettyjä laskiaispullia.;) Pannupullan muodossa tulee varmasti tehtyä toistekin. Niin helppoa ja nopeaa.:) Pitääpä kurkata blogiisi.:)
Poista