keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Viherpippuri Koskenlaskijaa lohitaskussa


Kalaa meillä syödään todella usein, ja yksi syödyimmistä kaloista on lohi. Niinpä lohen valmistamiseen kaipaa aina jotain uutta. Kun jääkaapissa sattui olemaan paketti viherpippuri Koskenlaskijaa, ajattelin käyttää juuston lohen kanssa. Juustosiivut pysyivät hyvin fileeseen leikatuissa taskuissa, ja viherpippurinen juusto antoi lohelle kivasti potkua.

Viherpippuri Koskenlaskijaa lohitaskussa

1 lohifilee
n. 1 pkt viherpippuri Koskenlaskija -sulatejuustoa
MaustePörssin kalamaustetta myllystä (suola, raesokeri, mustapippuri, valkopippuri, tilli, sitruunahappo, sitruunamelissa ja sitruuna-aromi)

Pyyhi filee kostutetulla talouspaperilla. Nypi fileestä ruodot. Viillä fileeseen pyrstöstä lähtien parin sentin välein taaksepäin kulkevia vinoja taskuja, jotka ulottuvat nahkaan asti. Leikkaa sulatejuusto ohuiksi viipaleiksi ja työnnä jokaiseen taskuun 1 - 2 viipaletta. Rouhi fileen pinnalle kalamaustetta myllystä. Nosta filee voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

6 kommenttia:

 1. Mmm,näyttää niin hyvältä! Sitten kun kesällä taas olen Suomessa aion kunnolla syödä lohta;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hyvää onkin.:) Syö lohta ihan kyllästymiseen saakka, niin sitten jaksat taas seuraavaan Suomen vierailuun saakka.:D

   Poista
 2. Lohiohjeet on aina tervetulleita, koska usein meilläkin syödään on sitä. Tuo viherpippurituorejuusto on hyvää, kokeilin sitä ensimmäistä kertaa kasvispiirakkaan. Tykkään tuosta kalamaustemyllystä, se on ollut meillä ahkerassa käytössä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia lohiohjeita kaivataan aina, kun sittenhän sitä äkkiä kyllästyy, jos aina tekee yhtä ja samaa.:) Koskenlaskijat on kaikki todella hyviä, mutta viherpippuri varsinkin on hyvä valinta kalan seuraksi. Ja se kasvispiirakkakin on niin herkkua.:) Kiva, että kalamaustemylly on ollut mieleen. Ihan kiva mauste se onkin.:)

   Poista
 3. Ihanalle vaikuttaa kalasta ja viherpippurijuustosta tykkäävän silmin. Keittoon käytän useinkin tuota juustoa ja hyväähän se on ihan sellaisenaankin. Mulla on aukko sivistyksessä, kun en omista tuollaista maustemyllyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa on lohi viherpippurijuustonkin kanssa. Keittoihin ja gratiineihin tulee usein Koskenlaskijoita käytettyä, ja hyviä ovat kyllä sellaisenaankin. Juustot on herkkua.:) MaustePörssin mausteita myydään joissain harvoissa kaupoissa, mutta kätevimmin niitä saa tilaamalla verkkokaupasta. Tietysti tässä voi jotain muitakin mausteita käyttää.:)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-