sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Kanttarellipasteijat


Pasteijat sopivat hyvin suolaiseksi tarjottavaksi kahvipöytään, ja on niitä kiva syödä muulloinkin, vaikka aamu- tai iltapalana. Nämä pasteijat valmistuvat helposti ja nopeasti kaupan valmistaikinasta. Tuorejuusto mehevöittää ja sitoo täytettä, ja antaa tietenkin myös lisää makua. Kotimaisia ohrahelmiä kannattaa suosia riisin sijaan. Ainakin meistä ohrahelmet ovat pasteijoiden täytteessä paljon parempia kuin riisi.


Kanttarellipasteijat

n. 1,5 kg Myllyn Paras torttutaikinalevyjä
2 dl Torino Ohrahelmiä
1 rkl voita
1 sipuli
2,5 dl esikäsiteltyjä kanttarelleja (ylimääräiset nesteet paistettu pois)
1 rs (200 g) Valio Viola Ruohosipuli kevyt tuorejuustoa
Herbamare -yrttisuolaa
valkopippurijauhetta

Voiteluun:
kananmuna

Ota taikinalevyt sulamaan. Keitä ohrahelmet suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota pannulla voissa hienonnettu sipuli. Lisää hienonnetut kanttarellit ja paista ylimääräinen neste pois. Sekoita keskenään  valutetut ja kypsät ohrahelmet sekä sieni-sipuliseos. Sekoita joukkoon tuorejuusto, ja mausta seos yrttisuolalla sekä valkopippurijauheella. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kolmeen yhtä suureen osaan. Kaulitse paloja hieman ohuemmiksi ja leveämmiksi. Leikkaa taikinapalojen keskelle esim. taikinapyörällä viillot. Lusikoi täytettä taikinalle viiltojen päälle, ja käännä reunat täytteen päälle. Laita pasteijat uunipellille leivinpaperin päälle reunapuoli alaspäin ja paina päitä hieman yhteen. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 - 15 minuuttia kauniin värisiksi.

4 kommenttia:

  1. Nam nam, minäkin liputan täysin ohran puolesta! Maku ja purutuntuma paranevat, mikä toimii tosi hyvin vaikka tällaisissa pasteijoissa ja piiraissa. Kiva vinkki myös sienten käyttöön, ollaankin mietitty mihin porukat voisivat käyttää pakastettuja (jo sopivasti esikäsiteltyjä) sieniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohra on tosi loistava vaihtoehto iänikuiselle riisille, ja plussaa kotimaisuudesta.:) Sieniä saa mukavasti kulumaan näinkin, ja ainahan voi tehdä pasteijoita oikein reilusti kerralla ja pakastaa osan.

      Poista
  2. Näitä haluaisin maistaa, nyt heti :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-