torstai 9. syyskuuta 2021

Joutsenkakku

 

"Ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisit saanut olla mukana..." Vaikka kyseessä ei ollutkaan nimipäivä, vaan tyttären 6-vuotissyntymäpäivä. Alkusyksy olikin täynnä odotusta. Odoteltiin synttäreitä, odoteltiin eskarin alkamista, useamman maitohampaan irtoamista... Ja siinä samassa alkusyksyn rytäkässä nämä kaikki sitten tapahtuikin. Innokkaan eskarilaisen syntymäpäivä osui tänä vuonna arkipäivälle, joten pidimme juhlat viikonloppuna ja synttäreille kutsuttiin kaikki lapselle tärkeät ja rakkaat ihmiset. Kaikki kutsutut saapuivat ja juhlapäivä oli päivänsankarista hieno ja ikimuistoinen.

Minä sain synttärikakkua varten taas niin mahdottoman "hyvän" ajatuksen, ja siinä kaiken hirveän remontti- ynnä muun kiireen keskellä aloin väsäämään joutsenkakkua. Harmaita hiuksia tuli kakunteosta varmasti useampi, joten koitan ensi syksynä muistaa pysytellä vähän helpommissa ideoissa. 

6 munan kakkupohja oli ihan perusohjeella ja täytteenä vakiotäytteeni, eli mansikkamousse. Kakun reunoille levitin ohuesti kermavaahtoa ja päälle tein ruusupursotukset. Valkosuklaasta tein kakun reunoille sulat. Eli sulatin valkosuklaan ja leivinpaperille lusikoidut nokareet levitin sulan muotoon pienellä palettiveitsellä. Suklaiset koristesulat laitoin pakastimeen kovettumaan, ja suoraan pakastimesta otettuna ne lähtivät helposti ehjinä leivinpaperista irti. Joutsenen pää ja kaula valmistui valkoisesta sokerimassasta varrastikun ympärille muotoilemalla. Sokerimassakoriste kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen koristeen käyttöä, että se ehtii kuivua ja kovettua. Tein koristeen viikkoa aiemmin, mutta olisi kannattanut tehdä vieläkin aiemmin. Massa jäi sisältä vielä vähän pehmeäksi. Sokerimassasta tein vielä joutsenen päähän pienen kruunun ja elintarvikeväreillä maalasin kruunun, nokan ja silmät. Kova kakku-urakka, mutta tulipa taas lapsi tehtyä tyytyväiseksi.


6 kommenttia:

 1. Niin kaunis kakku ja kuulostaa herkulliselta.
  Onnea kuusivuotiaalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kakku oli tosi maukas, vaikka tehdessä tuntui, että kaikki menee pieleen.:) Ja kiitokset onnitteluista.:)

   Poista
 2. Paljon onnea kuusivuotiaalle, ja todella upea kakku.Miten aika rientääkään, muistan kun kerroit että teille tuli vauva:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jael! Älä muuta sano. Vuodet on menneet nopeasti. Vaikea käsittää, että koulukin jo alkoi, kun juurihan tuo syntyi.:)

   Poista
 3. Ihan sairaan hieno! 🥰 Oon haaveillut usein tekeväni joutsenkakun, mutta kun oon niin huono noissa massakoristeissa... sinun joutsenen pää on ihana 😍 Paljon onnea tytölle! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Joutsenkakut on niin ihanan näköisiä, että pakko oli kokeilla, vaikkei minunkaan bravuuriani ole massakoristeet. Ja tuota päätä muotoilin kauan ja moneen kertaan ennenkuin olin tyytyväinen.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-