torstai 12. joulukuuta 2019

Piparkakkujoulutortut


Yhteishyvässä oli resepti joulutorttuihin, jotka oli leivottu tuplataikinasta. Eli torttuihin oli käytetty voitaikinan lisäksi myös piparkakkutaikinaa. Näitähän oli ihan pakko kokeilla! Tein piparkakkujoulutortuista minikokoisia, eli yhdestä torttutaikinalevystä saa kahden ison tortun sijaan kahdeksan pientä torttua. Piparkakkujoulutortut olivat hyviä, mutta piparkakun maku on hallitseva, ja tortut ovat perinteisiä makeampia. Joulutorttujen nälkää nämä ei vie, joten kyllä ne joulutortut on edelleen leivottava perinteiseen tapaan. Kiva idea kuitenkin, ja voin kyllä jatkossakin vielä näitä piparkakkujoulutorttujakin tehdä. Minikoossa ne ovat ihan kiva tarjottava.

Piparkakkujoulutortut

500 g piparkakkutaikinaa
500 g torttutaikinalevyjä
paistonkestävää marmeladia

Voiteluun:
kananmuna

Lisäksi:
tomusokeria

Kauli piparkakkutaikina sen kokoiseksi levyksi, että torttutaikinalevyt mahtuvat sen päälle vierekkäin. Voitele piparitaikina kananmunalla. Levitä päälle torttutaikinalevyt vierekkäin niin, että ne ovat 1 - 2 mm toistensa päällä. Kauli taikinoita, kunnes saat 2 - 3 mm:n paksuisen levyn. Jaa taikina neliöiksi. Tee neliöiden kulmiin viillot ja käännä joka toinen kulma keskustaan. Paina kaikki neljä sakaraa keskustaan kiinni ja laita keskelle marmeladia. Voitele tortut vielä halutessasi kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 12 - 15 min. Siivilöi jäähtyneiden torttujen pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Kokeilin kans näitä molemmin päin ja pikkasen eri mallisinakin tämän tähtitortun jatkoon. Jakelin ystäville maistiaisiksi ja porukalla totesimme, ei jatkoon. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että piparitaikina on liian hallitseva, jos sen kaulitsisi paljon ohuemmaksi mitä torttutaikina, voisin antaa näille vielä toisen mahdollisuuden. Kauniitahan ne ovat ja nimenomaan noin päin, että torttutaikina päällä. Kokeilin siis niinkin päin, että torttutaikina alimmaisena, koska meille pitää torttujen olla hyvin paistuneita, ei yhtään nippanappakypsiä/raakoja. Kyllä nämä syötyä tuli, mutta ei jatkoon tällaisenaan. Kokeilla pitää kaikkea, sittenhän sen tietää, onko oma juttu. varmasti monet näistä tykkäävätkin. Meidän perhe kasvoi reilu vuosi sitten pienellä nelijalkaisella riiviöllä,koiranpennulla. Lyhytkarvainen mäyräkoira Dave, joka on pitänyt minut liikkeellä kaikkien vaikeuksien keskellä. Palailen vuoden alusta taas blogini äärelle. Oikein makoisaa joulun aikaa koko perheellesi.

    VastaaPoista
  2. Ihan syötäviä, mutta ei perinteisten joulutorttujen voittanutta. Ennen joulua on kiva kokeilla uusia ideoita, mutta joulupöytään sitten ne vanhat tutut. Teillä riittää siellä sitten vipinää taas, kun on uusi koira talossa. Koirilla on kyllä hyvä vaikutus vaikeuksien keskellä. On joku, joka saa liikkeelle. Meistä taas on juuri kohta tulossa koirattomia. Rymy täytti jo 16 ja loppu alkaa olla lähellä. Eikä nyt näillä näkymin olla uutta koiraa ottamassa. Mukavaa, että palailet taas blogin pariin! Samoin teille rauhallista ja herkullista joulua!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-