tiistai 6. elokuuta 2019

S'mores -pannu


Onkohan paljon sen amerikkalaisempaa herkkua kuin s'mores? Perinteisestihän s'moresit tehdään nuotiolla paahtamalla vaahtokarkkeja tikun nokassa. Paahtunut vaahtokarkki laitetaan vaikkapa suklaapalasen kanssa keksien väliin, ja makea herkku on valmis.


S'mores onnistuu kätevästi myös pannulla tehden. Ladotaan vain keksit, suklaat ja vaahtokarkit pannulle ja pannu grilliin tai uuniin. Muutaman minuutin päästä herkku on valmis syötäväksi, eikä herkkusuita tarvitse montaa kertaa pannun äärelle kutsua.


Meillä s'mores -pannu katosi parempiin suihin alta aikayksikön ja lapsi jo heti kyseli, että tehdäänkö samaa taas seuraavanakin päivänä. Kunhan ilmat tästä taas viilenevät ja metsäpalovaroitukset menevät ohi, pitää laavunuotiollekin varata vaahtokarkkeja mukaan, ja tehdä s'moresit myös perinteiseen tapaan.


S'mores -pannu

keksejä (Marie-, kaura-, digestive- tms. keksejä)
100 g suklaata
15 - 20 isoa vaahtokarkkia (paras tulos tulee grillaukseen tarkoitetuilla vaahtokarkeilla)

Lado pannun pohjalle kerros keksejä. Jätä keksejä myös pannun kanssa tarjottavaksi. Paloittele suklaa ja ripottele palat pannulle keksien päälle. Lisää vaahtokarkit ja paahda pannua grillissä tai uunissa 200 asteessa muutaman minuutin ajan, kunnes vaahtokarkkien pinta saa väriä ja suklaa alkaa sulaa. Tarjoile lämpimänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-