tiistai 19. maaliskuuta 2019

Suklainen pannukeksi


Innostuttiin lapsen kanssa taas leipomaan. Tai ei lasta sen kummemmin tarvitse siihen innostaa, leipoisi mielellään varmaan joka päiväkin. Olen koittanut miettiä jotain helppoja ja kivoja herkkuja leivottavaksi, jotta lapsi pystyisi mahdollisimman paljon osallistumaan tekemiseen. Tänään meidän keittiössä valmistui sitten yhteistyönä suklainen pannukeksi, jonka taikinan ainekset vain sekoitetaan keskenään, lusikoidaan valurautaiselle pannulle ja paistetaan uunissa kypsäksi. Nopea ja helppotekoinen herkku siis, johon pikkuleipurinkin maltti riittää. Suklainen pannukeksi tarjoillaan lämpimänä vaniljajäätelön kera. Taikinasta saa joko yhden isomman pannukeksin tai kaksi pienempää pannukeksiä. Kuvan pannukeksi on paistettu pienessä blinipannussa ja pannukeksejä tuli kaksi. Taikina kohoaa uunissa sen verran, että reunoille kannattaa jättää kohoamisvaraa ja täyttää pannut vain noin puoleen väliin asti.


Suklainen pannukeksi
(1 iso tai kaksi pienempää)

1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 - 1 dl ruskeaa raakaruokosokeria
1/4 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
60 g voita sulatettuna
1 pieni kananmuna
80 g tummaa suklaata rouhittuna

Mittaa kulhoon vehnäjauhot. Sekoita joukkoon muut aineet yksitellen listan mukaisessa järjestyksessä. Jätä suklaarouhetta hieman sivuun. Lusikoi taikina voideltuun valurautapannuun tai kahteen blinipannuun. Muista jättää kohoamisvaraa. Paista uunissa 175 asteessa n. 20 min. Ripottele loppu suklaarouhe päälle ja tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-