tiistai 13. marraskuuta 2018

Isänpäiväkakku, ihana lahjavinkki & Huttaroon alennuskoodi

Yhteistyössä: Huttaroo


Sunnuntaina meillä vietettiin jo neljättä isänpäivää. Leivoin pienen kahden munan täytekakun, joka oli ihan riittävän iso, koska kakku syötiin vain oman perheen kesken. Kakun täytin mustikkamoussella ja samaa moussea tuli myös kakun pinnalle väriä antamaan. Kermapursotukset vielä reunoille ja koristeeksi pakastimesta pensasmustikoita. Puutarhassa minttu jaksaa edelleen rehottaa vihreänä, joten siitä sai vielä kakkuun loput koristeet.


Olen jo pitkään seuraillut somessa Huttaroota. Huttaroo on kahden naisen perustama yritys, joka valmistaa esimerkiksi kaulakoruja ja avaimenperiä vaikkapa lapsen piirustuksesta. Minusta idea on aivan ihana! Kun nyt syksyn mittaan meidänkin 3-vuotias oppi piirtämään hienoja pääjalkaisia, niin mikäpä olisi ollut sen hienompi isänpäivälahja, kuin yhdestä oman lapsen ensimmäisistä piirustuksista valmistettu tuote. Yhteistyönä Huttaroon kanssa piirustuksesta valmistui sitten hieno avaimenperä kaiverruksineen. Sekä isi että lapsi olivat tyytyväisiä. Isi lahjaansa ja lapsi siihen, että sai olla ikäänkuin lahjan tekijänä.


Isänpäivälahjaksi nämä ihanat tuotteet ei enää tänä vuonna ehdi, mutta jouluhan on tulossa. Moni isä tai äiti, mummo tai pappa, tai vaikkapa kummi ilahtuu varmasti lapsen piirustuksen pohjalta valmistetusta lahjasta. Tai voihan se piirustus olla ihan kenen vaan piirtämä ja antaa lahjan kelle vain, vaikka itsellekin. Kaulakorun ja avaimenperän lisäksi Huttaroossa voi teettää vaikkapa pannunalusen tai oveen nimikyltin. Kaikki tuotteet onnistuvat siis myös piirustusten lisäksi tekstistä. Jos sinäkin innostuit Huttaroon tuotteista, niin nyt on mahdollisuus saada tuotteet 20 prosentin alennuksella koodilla maistuisvarmaansullekkin. Alennuskoodi on voimassa joulukuun loppuun saakka. Joululahjaksi tulevien tuotteiden tilaamisen kanssa kannattaa pitää kiirettä, jotta ne kiiresesongin aikaan ehtivät jouluksi.



Mustikkatäytekakku

2 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
voita
vehnäjauhoja

Kostutukseen:
vaniljasokerilla maustettua maitoa

Mustikkamousse:
1 1/2 dl vispikermaa
1 dl rahkaa
2 1/2 dl mustikoita
3 liivatelehteä
1/2 dl mustikkamehua
tomusokeria maun mukaan

Reunoille:
n. 2 dl vispikermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
tomusokeria maun mukaan

Koristeeksi:
pensasmustikoita
mintun lehtiä

Leivo kakkupohja. Riko lasiin kananmunat. Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin saman verran sokeria kuin kananmunia on toisessa. Mittaa kolmanteen lasiin sama määrä vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon leivinjauhe. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (n. 15 cm) ja kypsennä pohjaa 175 asteessa n. 20 min, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa. Jäähdytä pohja ja kumoa se pois vuoastaan. Leikkaa pohja kahteen osaan ja kostuta levyt vaniljamaidolla. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka ja mustikat. Kuumenna mustikkamehu kiehuvaksi ja liuota liivatteet yksitellen joukkoon. Jäähdytä hetki ja kaada liivateseos ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen. Laita kakkulevy tuorekelmulla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Kaada päälle noin 2/3 moussesta ja nosta päälle toinen kakkulevy. Kaada päälle loput moussesta ja anna hyytyä jääkaapissa. Poista kakku vuoasta tarjoiluvadille. Vaahdota vispikerma, lisää loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele kakku pensasmustikoilla ja mintun lehdillä.

1 kommentti:

  1. Ei vitsit mikä hauska idea tuo isänpäivälahja!! ♥ Aivan mahtava!!
    Ja tuo kakku... ♥ *slurps* Yritä tässä sitten olla herkkulakossa... ;)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-