sunnuntai 21. lokakuuta 2018

Samettinen maa-artisokkakeitto


Viikolla ylös nostetut maa-artisokan mukulat päätyivät sunnuntaiaterian alkuruoaksi. Valmistin meille maa-artisokkakeittoa Antto Melasniemen reseptin mukaan. Resepti on hyvin yksinkertainen ja sisältää vain viisi ainesosaa. Maa-artisokan makuhan on hyvin mieto, joten ihan turha onkin lähteä sen hienostunutta makua peittämään monella mausteella. Tällä reseptillä maa-artisokan maku pääsi oikeuksiinsa, ja keitto oli samettisen pehmeää. Keitto-annosten päälle lisäsin koristeeksi, ja antamaan keitolle vähän jotain purutuntumaakin, aiemmin tekemiäni maa-artisokkasipsejä sekä rapeaksi paistettua pekonia. Lisäksi vähän ruohosipulia ja lehtipersiljaa. Lisukkeet eivät peittäneet keiton makua, vaan täydensivät sitä mukavasti. Maa-artisokkakeitto valmistuu melko nopeasti. Maa-artisokka kypsyy nopeammin kuin peruna. Maa-artisokkasipsit kannattaa tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, jos niitä haluaa käyttää keiton lisukkeena.

Samettinen maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkia
2 dl kermaa
4 dl maitoa
suolaa
valkopippuria

Lisäksi halutessa:
maa-artisokkasipsejä
rapeaksi paistettua pekonia
ruohosipulia
lehtipersiljaa

Pese ja kuori maa-artisokat. Paloittele ne kattilaan ja lisää joukkoon kerma ja maito. Lisää hieman suolaa ja rouhaise joukkoon valkopippuria. Kiehauta ja keitä, kunnes maa-artisokat pehmenee. Soseuta keitto sileäksi, tarkista suola, ja annostele lautasille. Koristele halutessasi pekonilla, maa-artisokkasipseillä, hienonnetulla ruohosipulilla sekä lehtipersiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-