keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Ruusukvittenihillo


Viime viikolla sain puutarhan viimeisenkin sadon purkkiin, kun innostuin keräämään japaninruusukvittenin hedelmät talteen, ja keitin niistä hilloa. Ruusukvittenit ovat kivikovia hedelmiä, jotka kerätään käyttöön vasta ihan loppusyksyllä. Muutama hallayökään ei haittaa mitään, joten ruusukvittenien säilömisen voi huoletta jättää kaikkein viimeiseksi. Pieni pakkasen purema vain hieman pehmentää niiden kirpeyttä.


Ruusukvittenihillon valmistamisessa työlästä on kivikovien hedelmien paloittelu siemenien poistamiseksi. Onneksi niitä ei sentään tarvitse kuoria. Sitten saisi hilloamiset jäädä. Tein ruusukvittenihilloa vain puolesta kilosta lohkoja, mutta hilloa tulee siitäkin ihan hyvin. Ruusukvittenihillo on aromikasta ja sitrusmaisen kirpeää. Ruusukvittenihillo sopii hyvin juustojen seuraksi, varsinkin manchego-juuston kanssa, mutta kannattaa kokeilla myös kääretortun ja kakun väliin taittamaan makeutta. Ruusukvitteneistä voi tehdä myös hienon makuista likööriä.


Ruusukvittenihillo

500 g siemenettömiä ruusukvittenilohkoja
2 1/2 dl vettä
1/2 sitruunan mehu
4 dl hillosokeria

Laita kattilaan ruusukvittenilohkot, vesi ja sitruunamehu. Kiehauta ja keitä, kunnes lohkot pehmenee. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä n. 15 min. Purkita hillo heti desinfioituihin kuumiin purkkeihin. Jäähdytä ja säilytä viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-