lauantai 6. lokakuuta 2018

Red Velvet -kakku


Kokeilulistalla on jo pitkään ollut amerikkalainen klassikkokakku, red velvet cake. Kakku, jossa kakkupohja on punainen, ja se kuorrutetaan tuorejuustokuorrutteella. Meillä oli viikolla 16. hääpäivä, sekä samalla tuli yhdessäolovuosia 20 täyteen. Täytekakkua en viitsinyt leipoa, vaan vihdoin oli red velvet -kakun vuoro. Kakusta tuli varmaankin rumin red velvet -kakku ikinä, mutta maku ja koostumus oli kohdillaan. Kakun punainen värihän tehdään ihan värjäämällä, ja kakku on siis kaakaokakku. Red velvet -kakku on tuhti kakku kuorrutuksineen, ja sellaisena siis tosi riittoisa. Pieni siivu kahvin kanssa riittää hyvin. Tosi hyvää kuitenkin, ja aika nopeatekoinenkin, joten saatan leipoa sitä toistekin. Jos vaikka ensi kerralla kakusta tulisi vähän kauniimpikin.

Red Velvet -kakku

Pohja:
120 g pehmeää voita
3 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
1/2 dl ruokaöljyä
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
2 1/2 rkl punaista elintarvikeväriä
1 rkl valkoviinietikkaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 1/2 dl piimää

Vuokaan:
voita
makeuttamatonta kaakaojauhetta

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua

Lisäksi:
saksanpähkinöitä

Leivo kakkupohja. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita keskenään ruokaöljy, kaakaojauhe, punainen väri sekä valkoviinietikka. Sekoita taikinan joukkoon. Sekoita keskenään vehnäjauho, sooda, suola ja vaniljasokeri ja sekoita taikinaan. Lisää piimä ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja kaakaojauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa n. 30 min., kunnes taikina ei enää tartu kokeiltaessa tikkuun. Anna kakun jäähtyä ja kumoa sitten vuoasta. Leikkaa kakku kahdeksi tai kolmeksi levyksi. Leikkaa kakkupohjan pinnasta pieni siivu, josta saat kakkuun koristemurun. Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja voi sekaisin. Lisää joukkoon vähitellen tomusokeri. Sekoita lopuksi joukkoon tilkka sitruunamehua. Täytä kakku tuorejuustoseoksella ja levitä loppu kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun pinta kakkupohjamurulla sekä rouhituilla saksanpähkinöillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-