keskiviikko 15. elokuuta 2018

Tuplamarinoitu kanafilee


Meillä ei ole enää aikoihin ostettu valmiiksi marinoitua kanaa, tai ylipäätään muutakaan valmiiksi marinoitua lihaa. Itse maustamalla ja marinoimalla tulee vain niin paljon parempaa. Viime viikolla näin Maalaisbistron julkaisun tuplamarinoidusta kanafileestä. Siis todellakin tulpamarinoitu! Tuo kahteen kertaan marinointi kiinnitti heti huomioni herkullisen kuvan lisäksi niin, että tiesin heti, tässä on taas resepti, jota on pakko kokeilla. Enkä pitkään aikaillut reseptin testaamista. Tätä nykyä, kun asiat tuppaavat muuten helposti unohtumaan. Tein tuplamarinoitua kanafilettä ja söimme sitä kylminä siivuina kesäkurpitsapastan kera. Hyvää oli, ja loppujen lopuksi aika nopea ja vaivaton valmistaa, vaikka kahdesti marinoidaankin. Marinadit ovat äkkiä valmiita, eikä kanan kypsentäminenkään paljon aikaa vie. Kaikkein eniten menee aikaa odotteluun, kun kana on marinoitumassa.

Tuplamarinoitu kanafilee

1 kg kanafilettä

Marinadi 1:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 raastettua valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl hienoa sokeria

Marinadi 2:
3 raastettua valkosipulin kynttä
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl sweet chili -kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl hienonnettua persiljaa
1/2 rkl raastettua inkivääriä

Sekoita kaikki ensimmäisen marinadin ainekset. Upota siihen kanafileet ja jätä marinoitumaan jääkaappiin yön yli. Pyyhi liha ja ruskista pannulla pienessä tilkassa öljyä, kunnes liha on saanut kauttaaltaan väriä. Laita kanafileet uunivuokaan ja kypsennä uunissa 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 70 - 72 astetta. Ota kanafileet uunista, ja anna jäähtyä hetki. Sekoita toisen marinadin ainekset ja lisää siihen kypsennetyt kanafileet. Jätä marinoitumaan ainakin muutamaksi tunniksi, mutta mieluummin yön yli tai pidemmäksikin aikaa. Viipaloi kanafileet sentin paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet vadille ja kaada marinadi päälle. Koristele esim. tuoreilla yrteillä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-