keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Kesäsalaatti


Kesällä tulee tehtyä salaatteja paljon useammin kuin talvella. Kesällä tekee mieli kevyttä ja raikasta ruokaa sekä lisuketta, talvella taas jotain lämmittävämpää ja tuhdimpaa. Salaatteihin löytyy kesällä myös paremmin aineksia kuin talvella. Kaupoissa on hyvät valikoimat edullisia vihanneksia ja osa aineksista löytyy omasta puutarhasta. Juhannusaattona tein lisukkeeksi kesäisen salaatin, kun ruokana oli hölskypottuja sekä savustettuja muikkuja ja lohta. Tämä salaatti sopiikin erinomaisesti juuri kalan kanssa tarjottavaksi ja halutessaan salaattiinkin voi laittaa savukalaa. Kastikkeeksi sopii vaikka vinegretti, vanhanajan kermaiset kastikkeet kermaviilistä tai kermavaahdosta, tai ihan vain joku valmis kaupan salaattikastike.

Kesäsalaatti

erilaisia salaatteja (jäävuori-, frisee-, lehtisalaatti jne.)
babypinaattia
kurkkua
kirsikkatomaatteja
retiisiä
keitettyjä kananmunia
ruohosipulia

Revi salaatit ja pinaatit tarjoiluastiaan. Paloittele joukkoon kurkkua ja kirsikkatomaatteja. Lisää joukkoon siivutetut retiisit sekä lohkotut kananmunat. Ripottele päälle silputtua ruohosipulia.


2 kommenttia:

  1. En ole itse mitenkään intohimoinen ruoanlaittaja tai salaattien tekijä, mutta nyt täytyy sanoa että kuva kiinnitti huomion! En oo koskaan nähnyt yhtä houkuttelevan näköistä ja ihanan värikästä salaattia ♥ Tätä pitää ihan kokeilla itsekkin! :D

    VastaaPoista
  2. Onpas kaunis ja värikäs salaatti. Nuo ruohosipulinkukat koristeena ihania. :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-