tiistai 13. helmikuuta 2018

Kanastroganoff


Atrialta tuli taas iso liuta kevätuutuuksia markkinoille. Yksi tuoteuutuuksista on Atria Perhetilan Mehevä Rustiikkikuutio Kanan Fileestä. Eli reilun kokoisia rustiikkikuutioita antibioottivapaasta kanan fileestä. Rustiikkikuutiot on miedosti suolattu ja se takaa lihan mureuden ja mehevyyden. Rustiikkikuutiot sopivat esimerkiksi pataruokiin, vartaisiin ja kastikkeisiin. Itselleni juolahti mieleen, että enpä ole koskaan tehnyt kanasta stroganoffia. Siitäkään huolimatta, että stroganoffin muut ainekset mm. smetana sopivat hyvin kanankin kanssa. Siispä tuumasta toimeen ja valmistin rustiikkikuutioista kanastroganoffia. Ai että, olikin herkkua! Ja kanasta tehtynä stroganoff valmistuikin nopeasti. Kanastroganoffia tehdään toistekin. Nopeutensa puolesta se sopii hyvin arkiruoaksi. Nautaa tai riistaa joutuu hauduttamaan paljon pidempään. Kanastroganoff taas valmistuu pienessä kiireessäkin.

Kanastroganoff

1 rs (350 g) Atrian Perhetilan Mehevää Rustiikkikuutiota Kanan Fileestä
1 - 2 rkl ruokaöljyä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk kokonaisia herkkusieniä
1 prk tomaattipyreetä
2 - 3 rkl vehnäjauhoja
3 - 4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 prk smetanaa
1 suolakurkku
mustapippuria myllystä

Kuumenna pannulla ruokaöljy. Ruskista rustiikkikuutioita n. 10 minuuttia välillä käännellen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää sipulit pannulle ja jatka paistamista, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää pannulle herkkusienet. Sekoita joukkoon tomaattipyree sekä vehnäjauhot. Lisää pannulle vesi ja kanaliemikuutio. Kiehauta ja hauduta 10 - 15 min. Lisää pannulle smetana sekä kuutioitu suolakurkku. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola. Tarjoile kanastroganoff esimerkiksi perunamuusin tai riisin kera.


Uutuustuotteet saatu tuotenäytteenä Atrialta.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Mä vedin kiireessä rustiikit yrttikerman sekaan paprikan ja pastan kera - hyvää sekin! Tätä ensi viikolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla kanastroganoffia. Ainakin meillä tykättiin. Ja voihan tätä tehdä ihan vain suikaleistakin.:) Ei hassummalta kuulosta tuo yrttikermainenkaan.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-