maanantai 4. joulukuuta 2017

Persimon nice cream


Persimonit ovat olleet taas sesongissa jonkun aikaa ja niitä on tullut syötyä jo useampi sellaisenaan. Vähän aikaa sitten tein pitkästä aikaa nice creamia eli jäisistä banaaneista tehtyä jäätelön oloista herkkua. Mukaan laitoin nyt myös persimonia ja siitä nice cream sai lisää hyvää makeutta. Nice cream on ihanan raikas  ja kevyt herkku, joka sopii myös monelle ruoka-aine-allergikolle jäätelön korvikkeeksi. Pakastimessa kannattaakin aina pitää banaanin siivuja varalla, jos herkkuhammasta alkaa kolottamaan. Pakastetusta banaanista pyöräyttää nopeasti "jäätelöä" tai käyttää smoothieiden pohjana.

Persimon nice cream

2 banaania
1 persimon
tilkka vaniljauutetta

Lisäksi:
kaakaonibsejä
persimonia

Kuori ja siivuta banaanit pakasterasiaan. Kuutioi persimon rasiaan mukaan. Anna hedelmien jäätyä vähintään muutama tunti. Laita jäiset hedelmät blenderiin ja anna koneen pyöriä, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Pidä välillä taukoa, ettei kone kuumene liikaa. Mausta persimon nice cream vaniljauutteella ja tarjoile kaakaonibsien sekä pakastamattoman persimonin kuutioiden kera.


4 kommenttia:

  1. En olekaan hetkeen tehnyt nice creamia, tuota persimonia siinä pitää ehdottomasti seuraavalla kerralla kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Nice cream on ihanaa, tein sitä jo iät ajat sitten pojalleni hänen ollessa lapsi. Persimoni on varmaankin kiva lisäys siinä:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-