Yksi pensasmustikoistamme tekee ihan jättikokoisia marjoja. Suuren suuret pensasmustikat innostivat leipomaan jotain, mihin niitä sitten käyttäisi koristeeksi. Tuli sitten vihdoin kokeiltua New York Cheesecakea. Juustokakun tein Valion ohjeella. Myös tähän juustokakkuun löytyy ohjeita laidasta laitaan. On korkeampaa versiota ja sitten hyvin mataliakin. Tällä ohjeella New York Cheesecakesta tulee melko matala. Uunissa paistamisen jälkeen juustokakkuun tehdään vielä creme fraichesta kuorrute. Limetillä tai sitruunalla maustettu mehevä juustokakku maistuu herkulliselta. Kakku on helppotekoinen ja aika nopea valmistaa uunivalmiiksi. Tätä tulee varmasti tehtyä toistekin ja kokeiltua myös muita versioita. Jospa jostain vaikka löytyisi myös se aito ja alkuperäinen New York Cheesecaken resepti.
New York Cheesecake
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
1/2 tl kanelia
Täyte:
3 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetin tai sitruunan kuorta
2 tl vaniljasokeria
1 prk (150 g) creme fraichea
Päälle:
2 prk (à 150 g) creme fraichea
2 rkl sokeria
2 tl limetin tai sitruunan mehua
tuoreita marjoja
Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi. Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella n. minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat sokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetin kuori, vaniljasokeri ja creme fraiche. Kaada seos pohjan päälle ja paista uunin ala-/keskiosassa n. 45 min. Katkaise uunista virta ja annan kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan, n. 1 t. Tee päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä päällyste kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Poista kakku vuoasta ja koristele marjoilla.
New York Cheesecake
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
1/2 tl kanelia
Täyte:
3 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua limetin tai sitruunan kuorta
2 tl vaniljasokeria
1 prk (150 g) creme fraichea
Päälle:
2 prk (à 150 g) creme fraichea
2 rkl sokeria
2 tl limetin tai sitruunan mehua
tuoreita marjoja
Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan ja kanelin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos voidellun, irtopohjaisen vuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistumisen ajaksi. Laita tuorejuusto kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella n. minuutin ajan. Sekoita joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista hetki. Lisää munat sokseen yksitellen vatkaten. Lisää limetin kuori, vaniljasokeri ja creme fraiche. Kaada seos pohjan päälle ja paista uunin ala-/keskiosassa n. 45 min. Katkaise uunista virta ja annan kakun kypsyä jälkilämmössä, uuninluukku hieman raollaan, n. 1 t. Tee päällys sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä päällyste kakulle. Peitä kakku kevyesti kelmulla ja nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Poista kakku vuoasta ja koristele marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-