torstai 23. helmikuuta 2017
Kääretorttuleivokset
Eilen oli pienen tyttömme nimipäivät. Omia nimipäiviä meillä ei ole tapana ollut pahemmin viettää, mutta pitäähän sitä pienen ihmisen takia tehdä poikkeus. En nyt kuitenkaan ihan täytekakkua lähtenyt leipomaan, vaan kakut saavat suosiolla jäädä isompiin juhliin. Täytekakun sijaan leivoin kääretorttuleivoksia, jotka ovat ihan täytekakun veroisia, ja sopivat mainiosti varsinkin pienempiin juhliin tarjottavaksi. Kääretorttuleivokset valmistuvat nopeasti, ja niistä saa helposti yhtä näyttävää tarjottavaa kuin kakuistakin.
Kääretorttuleivokset
(8 kpl)
Pohja:
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunaa
1 1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
aprikoosihilloa
Päälle:
1 1/2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
maun mukaan tomusokeria
1 rkl vanilliinikreemijauhetta
Koristeeksi:
kirsikoita
aprikoosia
krokantteja
Valmista kääretorttupohja. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Kaada ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 6 - 8 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Poista pohjapaperi ja anna pohjan jäähtyä. Vatkaa täytteen vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Levitä täyte jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ja sen päälle vielä varovasti aprikoosihilloa ohut kerros. Kääri pohja kevyesti rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Laita kääretorttu jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli, jotta täyte hieman jähmenee ja maut tasaantuu. Leikkaa kääretorttu kahdeksaksi paksuksi siivuksi ja laita siivut tarjoiluastiaan leikkuupinta ylöspäin. Vaahdota vispikerma vaahdoksi, sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto, makeuta oman maun mukaan tomusokerilla ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa vanilliinikreemijauhe. Pursota kermavaahto kääretorttusiivujen päälle ja koristele leivokset lopuksi kirsikoilla, aprikooseilla sekä krokanteilla.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Niin kauniita leivoksia, nam..♥
VastaaPoistaKääretorttua voisikin tehdä pitkästä aikaa. Ihanat leivokset.
VastaaPoista