lauantai 11. helmikuuta 2017

Appelsiinisalaatti


Appelsiinisesonki on nyt parhaimmillaan ja kotiin on kannettu kaupasta hedelmiä pussikaupalla. Viikolla innostuin tekemään itselleni raikkaan salaatin appelsiineista ja veriappelsiineista. Sipuli sopii aina appelsiinin seuraksi ja nyt käytin salaattiin kevätsipulia, koska sitä vielä kanapullien jäljiltä oli. Kaprikset friteerasin oliiviöljyssä rapeiksi, mutta voi ne salaattiin laittaa ilman friteeraustakin. Friteeraminen ei kuitenkaan vie paljon aikaa, joten suosittelen kokeilemaan, jos niitä ei ole tullut ennen testattua. Tähän salaattiin en aineksia alkanut mittaamaan, koska se ei ole niin tarkkaa. Jokainen voi käyttää salaattiin niin paljon appelsiineja, kevätsipulia, kapriksia ja raejuustoa kuin itse haluaa. Appelsiinisalaatti on raikasta ja kevyttä, ja sitä voi tehdä kaikille omat annokset tai yhden ison annoksen jaettavaksi.

Appelsiinisalaatti

Appelsiineja ja/tai veriappelsiineja
Kevätsipulia
Raejuustoa
Kapriksia
Oliiviöljyä
Vaaleaa balsamiviinietikkaa
Sormisuolaa
Mustapippuria myllystä

Kuori appelsiinit ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa reunoilta pois kalvot ja asettele siivut tarjoiluvadille. Hienonna kevätsipuli ja ripottele appelsiinien päälle. Lisää päälle raejuusto. Huuhtele ja kuivaa kaprikset. Kuumenna pannulla tai pienessä kattilassa reilusti oliiviöljyä ja friteeraa kapriksia, kunnes ne aukeaa ja muuttuvat rapeiksi. Varo kuitenkin polttamasta niitä. Friteeraukseen menee vain hetki. Nosta kaprikset pois öljystä ja ripottele ne salaatin päälle. Pirskottele salaatille oliiviöljyä ja vaaleaa balsamiviinietikkaa. Ripottele lopuksi pinnalle hieman sormisuolaa ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-