maanantai 7. marraskuuta 2016
Smetanalohi
Kalan syönti väheni meillä joksikin aikaa, kun täältä tuntui olevan tosi vaikea löytää tuoretta kalaa. Usein pyyntipäivämäärät olivat jossain reilun viikon päässä, ja kalat jäivät ostamatta, koska meistä noin pitkään vedestä pois ollut kala ei ole enää mitään tuoretta. Nyt kalan syöntiä on koitettu taas lisätä ja lähes joka kauppareissulla katsotaan olisiko riittävän tuoretta kalaa saatavilla. Kirjo- ja merilohta ollaankin taas aika useasti syöty. Useimmiten valmistan lohen mieluiten uunissa. Se on niin helppoa ja vaivatonta. Kun lohi on uunissa, saa rauhassa tehdä lisukkeita valmiiksi. Kirjolohifileestä olen tehnyt nyt pienen ajan sisällä pariinkin otteeseen smetanalohta. Tykästyttiin siihen niin paljon. Smetanalohen seuraksi ei sitten paljon muuta kaipaakaan kuin perunamuusia.
Smetanalohi
600 - 800 g kirjolohifileetä
suolaa
sitruunapippuria
kuivattua tilliä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 prk (120 g) smetanaa
Lisäksi:
2 - 3 suolakurkkua
Laita ruodoton kirjolohifilee uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta fileen pinta suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Levitä pinnalle hunaja sekä lopuksi smetana. Kypsennä filettä uunissa 200 asteessa n. 20 - 30 min. Ota filee uunista ja ripottele pinnalle pieneksi kuutioidut suolakurkut.
Tunnisteet:
Kala- ja äyriäisruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Rakastan lohta, mutta olen todella laiska/pihi ostamaan sitä. Tänä vuonna olen kuitenkin petrannut asian suhteen, varsinkin silloin kun lohi on tarjouksessa. Kesällä olin onnekas, kun kesätyöpaikassani oli päivittäin tuoretta kalaa ja sitä tulikin syötyä oikein urakalla. :) Smetanalohi kuuluu lemppareihini ja voisinkin tämän reseptin innoittamana valmistaa sitä tällä viikolla.
VastaaPoistaLohi on tosi hyvää, mutta harmi kun sen hinta on hirveästi noussut. Itsekään ei aina malttaisi ostaa, mutta onneksi välillä on tarjouksessakin. Muutama vuosi sitten lohi oli tosi halpaa, ja silloin sitä tulikin syötyä ihan kyllästymiseen saakka. Smetana sopii melkein ruokaan kuin ruokaan. Lohenkin kanssa hyvää, ja kiva, kun sitten ei tarvita mitään kastikkeita.:)
PoistaNam.Vaihtelua uunilohelle.
VastaaPoistaSitä juuri.:) Välillä lohta tulee syötyä niin usein, että useammalle reseptille on tarvetta.:)
PoistaTätä ohjetta pitääkin testata! Meillä saatiin juuri kesällä Tornionjoelta kalastetut lohet syötyä ja nyt alkoikin juuri sopivasti taimenkausi. Toivotaan että siimat on sen verran kireänä, että saadaan myös taimenta ruokapöytään.
VastaaPoistaTestaa ihmeessä.:) Hyvää kalaonnea! Saisikin taimenta. Edelleen meillä jää tänäkin talvena verkkokalastus, kun ei tässä millään kaikkea ehdi tekemään.;)
PoistaKiitos mukavaa vaihtelua tuovasta vinkistä, huomisen ostoslistalle pamahti yllättäen lohta ja smetanaa :)
VastaaPoistaOle hyvä, toivottavasti smetanalohi maistui.:)
Poista