lauantai 26. marraskuuta 2016

Chili-hunajaporkkanat


Talviaikaan meillä tehdään aterioiden lisukkeet useimmiten juureksista. Juureksistahan voi tehdä vaikka mitä. Ne menevät hyvin tuoreraasteina tai eri tavoin kypsennettyinä. Porkkanasiivuja tulee usein höyrytettyä ja maustettua eri tavoin. Nämä porkkanat pääsivät höyrytyksen jälkeen vielä hetkeksi pannulle voihin paistumaan ja ottamaan väriä. Porkkanat maustoin muun muassa chili-hunajalla sekä chili-punaviinietikalla. Porkkanoista valmistui hyvän makuinen lisuke pienellä chilin poltteella aterialle kuin aterialle.


Chilillä maustettu hunaja sekä punaviinietikka löytyi marraskuun Best Bites -yllätyspaketista. Best Bites -yllätyspaketti on osoittautunut tässä kolmen kuukauden aikana hyväksi ja toimivaksi konseptiksi. Hienoa, että Suomeenkin on saatu tämän tyyppistä toimintaa myös elintarvikepuolelle. Joka kuukausi on yhtä suuri ilo päästä pakettia avaamaan ja katsomaan mitä se nyt tällä kertaa sisältää. Sisällön suhteen ei ole tarvinnut paljon pettyä. Marraskuun paketti teemalla, 'mausteinen marraskuu', sisälsi jälleen todella mieluisia tuotteita.


Kiwa juuressipseissä on yhdistelmä erilaisia kuivattuja kasviksia. Juuressipsit sisältävät kasviöljyä ja pikkaisen suolaa. Sipsit olivat tosi hyviä, erityisesti punajuuresta tehdyt. Hyvä ja terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Murtolan Hamppufarmin HamppuSnacks puolestaan on valmistettu suomalaisista, ravintorikkaista hampunsiemenistä. Mukana on myös auringonkukan siemeniä sekä pellavan siemeniä. Myös HamppuSnacksit olivat meidän mieleen.


Syyskuun paketti sisälsi Lazzarettin linssipastaa, tällä kertaa mukana oli saman merkin kikhernepastaa. Linssipastan tapaan myös kikhernepastassa on hyvin makua, ja molemmat kypsyvät nopeasti 5 minuutissa. Perheen pienin syö meillä näitä luomupastoja mielellään sormiruokana. Järki Särki luomutomaatti & yrtit -kalasäilyke on ekologinen ja kotimainen vastine tonnikalalle. Se sopii esimerkiksi pastaan, lämpimiin leipiin sekä pizzaan. Järki Särkeä ei vielä ehditty maistamaan, mutta mielessä on jo jotain, mihin se tullaan käyttämään.


SAM Aroma Deli Chili & Hunaja on chilillä maustettua juoksevaa hunajaa. Hunaja sopii mainiosti ruoanlaittoon, leivontaan sekä moneen muuhun. Big Tree Farmsin 100 % puhdasta kookossokeria en vielä ehtinyt maistamaan, mutta vastaavanlaista kookossokeria olen käyttänyt ennenkin, ja pitänyt. Kookossokeri on ihanaa ihan vaikka vain maustamattoman jogurtin päälle ripoteltuna. Kookossokerilla voi korvata kokonaan myös taloussokerin. 


Folkington's sitruuna ja minttu presse on kupliva juoma, joka on valmistettu italialaisten sitruunoiden mehusta sekä Englannissa kasvatetun mintun  eteerisistä öljyistä. Juoma oli raikasta, mutta minttu vei sitruunasta turhan paljon voittoa. Tuoksu ja maku oli aika hammastahnamainen. Rajamäen Chili-punaviinietikkaa voi käyttää vaikka marinadeihin sekä salaatinkastikkeisiin. James White omena-inkiväärimehusta tykkäsimme enemmän kuin sitruuna ja minttu pressestä. Omena-inkiväärimehua joisi toistekin.


Suolaisten herkkujen lisäksi marraskuun paketti sisälsi myös makeita herkkuja. Makeat herkut olivat juuri viileään vuodenaikaan sopivia. The Ginger People Gin-Gins Inkiväärikaramelli Spicy Apple on toffeemainen karkki, jossa maistuu omena sekä inkivääri. Arctic Superfoods eväspatukka tyrni & kuusenkerkkä on lisäaineeton, gluteeniton ja maidoton vaihtoehto suklaa- ja proteiinipatukoille. Makuyhdistelmä oli oikein toimiva. Arctic Chocin Aurora Borealis -maitosuklaa on maustettu talvisilla mausteilla. Siinä maistuu muun muassa sitrushedelmät sekä kaneli. Fatalii Gourmetin lempeän tulinen pähkinätoffee sisältää Aji Cristal -chiliä, ja sitä on hyvin maltillisesti. Toffee ei polta suuta, mutta lämmittää mukavasti.

Joko sinä olet kokeillut Best Bites -yllätyspakettia? Jos et, mutta olet siitä kiinnostunut, nyt saat ensimmäisen paketin puoleen hintaan, eli paketti maksaa vain 19,95 € käyttämällä tilatessa kampanjakoodia MVSBLOGI50. Etu koskee jatkuvaa tilausta, mutta sen voi irtisanoa koska vain 1 kuukauden irtisanomisajalla. Alennuskoodi on voimassa vuoden loppuun saakka.

Chili-hunajaporkkanat

6 -7 porkkanaa
nokare voita
1 - 2 rkl SAM Aroma Deli Chili & Hunajaa
1 - 2 rkl Rajamäen Chili punaviinietikkaa
1 - 2 tl timjamia
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori porkkanat ja leikkaa ne vinoittain siivuiksi. Höyrytä porkkanasiivut napakan kypsiksi. Sulata pannulla nokare voita ja paista höyrytettyjä porkkanasiivuja kuumalla pannulla, kunnes siivut saavat vähän väriä. Lisää pannulle hunaja ja punaviinietikka. Mausta porkkanat timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.

Yhteistyössä: Best Bites

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-