keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Banaani-hampunsiemenmuffinit


Leivoin tässä yksi päivä muffineja. Jos joku nyt kaipailee herkkureseptiä makean nälkään ja kahvitteluun, niin tämän reseptin yli kannattaa hypätä. Leivoin nimittäin vähän terveellisempiä muffineja lähinnä välipalaksi. Makeutta muffineissa on hyvin vähän ja se tulee pelkästään banaanista. Tällaisia "terveysmuffineja" kokeilin siitä syystä, koska lokakuun Best Bites -yllätyspaketin mukana tuli syyskuun paketista uupuneet hampunsiemenet. En halunnut heti ensimmäiseksi pilata moista superfoodia johonkin yltiömakeaan, joten muffinit jäivät ilman lisättyä sokeria ja rasvaakin niissä on hyvin vähän. Minulle muffinit maistuivat, miehelle eivät. Mutta se ei tullut yllätyksenä. Arvasin jo leipoessa, ettei sokeriton muffini tule kelpaamaan, joten tein tarkoituksella pienen taikinan, josta sain kuusi muffinia.


Lokakuun Best Bites -yllätyspaketti, " Kuppi kuumaa ja nautintoja", sisälsi taas paljon kaikkea mielenkiintoista, ja tällä kertaa kaikki tuotteet olivat sellaisia, joita en ole ennen maistanut. Jo pakettia avatessa sisältä tuli niin herkullinen tuoksu, että teki mieli samantien kokeilla kaikkea.

 

Ensimmäisenä parempiin suihin meni Kultasuklaan Salmiakki-Valkosuklaa sekä Nakd Nibbles -herkkupalaset. En ole aiemmin salmiakkisuklaasta pitänyt, vaan mieluummin olen syönyt salmiakin salmiakkina ja suklaan suklaana. Mutta ilmeisesti olen vain maistellut väärän merkkistä salmiakkisuklaata. Kultasuklaan Salmiakki-Valkosuklaaseen ihastuin. Salmiakkia oli juuri sopivassa suhteessa suklaaseen nähden. Nakd Nibbles -herkkupalasetkin olivat hyviä jälleen. Tällä kertaa makuna oli kookos.


Omenaa ja selleriä sisältävä luomutäysmehu oli tosi hyvää ja nektarimaisen paksua ja täyteläistä. Mehussa ei ole käytetty ollenkaan lisä- ja säilöntäaineita, eikä siihen ole lisätty sokeria. Inkiväärishotti sellaisenaan ei ollut makuuni. Pidän inkiväärin mausta, mutta sitä pitää olla hillitysti, ja shotissa makua on tietenkin paljon. Shotin voi juoda sellaisenaan huoneenlämpöisenä, jääkaappikylmänä tai lisätä kuuman juoman joukkoon. Uskoisin loppushotin menevän jo minullekin alas vaikka teen joukossa.


Kurkuma on nyt viime aikoina ollut pinnalla terveysvaikutustensa ansiosta ja niinpä yllätyspakettikin sisälsi Sonnentor Kurkumalatten. Luomulaatuinen sekoitus sisältää kurkumaa, mustapippuria, inkivääriä, kaakaota, vaniljaa sekä lakritsijuurta. Teelusikallinen sekoitusta lisätään maitoon, kiehautetaan, haudutetaan ja makeutetaan esimerkiksi hunajalla. Valmis kurkumalatte on kauniin keltaista ja mausteinen maku lämmittää. Yllätyspaketti sisälsi myös Ecoffee -kestomukin, jonka voi ottaa mukaan kotoa juomineen, tai siihen voi noutaa take away -juoman kahvilasta. Mukin voi pestä astianpesukoneessa, silikonikansi pestään käsin. Täällä maalla ei take away -juomia pääse harrastamaan, mutta pihalle tulee välillä kahvit otettua, joten ei muki käyttämättäkään jää. Idea ainakin on mukissa kohdallaan, koska sillä halutaan vähentää kertakäyttökuppien käyttöä.

 

Kurkumalatten voi valmistaa vaikka näihin paketissa olleisiin kasvimaitoihin. Rice Dream Original on maustamaton, luomulaatuinen riisijuoma ja pähkinäinen Cashew Dream taas riisi-cashewjuoma. Juomat ovat kalkkirikastettuja, gluteenittomia ja sopivat myös vegaaneille. 

 

Nimensä veroisesti lokakuun yllätyspaketti sisälsi paljon erilaisia juomia. Higher Living Sweet Dreams -luomutee on rauhoittava teesekoitus, joka sisältää laventelia, kamomillaa ja sitruunamelissaa. Olen iltatohinoissa aina täysin unohtanut koko teen, vaikka tässä jo hyviä yöunia kaipailisikin. Pitää tänään ottaa teepaketti keittiön pöydälle esille, ja vihdoin testata, toimiiko tee antamalla makeat unet.

 

Päivään taas saa piristystä Puro reilun kaupan luomukahvilla, joka on tummapaahtoista ja maussa on muun muassa mustaherukkaa ja vadelman lehtiä. Keitin kahvia jo koemielessä itselleni kupillisen. Kahvia neuvotaan annostelemaan hieman vähemmän kuin normaalikahvia. Taisin keittää kahvistani liiankin laimeaa, joten vielä on vaikea sanoa pidänkö kahvista vai en.

 

Hamppumaan hampunsiemeniä paketissa oli kahta laatua. Hampunsiemen proteiini on jauhetta, ja toinen pakkaus sisältää siemeniä. Siemenien suutuntumasta en oikein välittänyt, koska ovat aika kuivakoita. Vähän kuin viljan jyvien kuoria söisi. Hamppuproteiini on kuitenkin oikea terveyspommi sisältäen kaikkia välttämättömiä aminohappoja sekä hyvän rasvahappokoostumuksen. Se on myös hyväksi verenpaineelle, joten eiköhän noita siemeniä ja jauhetta tule upotettua milloin mihinkin. Ainakin smoothieissa ja puuroissa menevät hyvin mukana.


Banaani-hampunsiemenmuffinit
(6 kpl)

1 banaani
1 kananmuna
1 rkl Myssyfarmin luomurypsiöljyä
2 - 3 rkl Cashew Dream -juomaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl Hamppumaa hampunsiemeniä
1 rkl Hamppumaa hampunsiemen proteiinijauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
1/2 tl soodaa

Pinnalle:
Hamppumaan hampunsiemeniä

Muusaa banaani haarukalla ja sekoita joukkoon kananmuna, öljy sekä cashewjuoma. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, ripottele pinnalle hieman hampunsiemeniä ja paista uunissa 175 asteessa n. 12 - 15 min.

Yhteistyössä: Best Bites

6 kommenttia:

  1. Kiva paketti ,ja muffinit kuulostavat hyviltä;minulla onkin hampunsiemenpussi joka pitäisi käyttää pois,joten kiitos vinkistä.Noita Rice Dream riisimaitoja minulla on keittiön kaapissa peräti 5 kappaletta (vaniljalla maustettu,kun olivat niin hyvässä tarjouksessa että tuli vähän hamstrattua;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva paketti. Hyvin inspiroi kokeilemaan kaikenlaista.:) Kasvismaidot ovat hyviä varsinkin smoothieissa. Tarjouksesta kannattaakin hamstrata.:)

      Poista
  2. Tuo paketti oli kyllä aivan loistava! :)
    Minun ajatuksiani voi tarkemmin lukea: https://blingershimmer.blogspot.fi/2016/10/bestbites-lokakuu-2016.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin myös.:) Ja kävinkin lukemassa heti, kun postauksesi ilmestyi.:)

      Poista
  3. Ihanasti vangittu syksyn värit noihin kuviin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Syksyisiä kuvia koitinkin saada, kun nuo värikkäät lehdet melkein huusivat päästä kuvattavaksi.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-