lauantai 17. syyskuuta 2016

Hasselbackan omenat


Omenoita riittää vielä pitkäksi aikaa, koska pihassamme kasvaa useampaa lajiketta. Aikaiset lajikkeet ovat loppumassa, mutta myöhäisemmät ovat vasta pikkuhiljaa kypsymässä. Omenaherkuista saa siis nauttia vielä pitkään. Säilömisen ja omenapiirakan lisäksi olen nyt pariin otteeseen tehnyt omenoista jälkiruokaa, jossa omenat leikataan samaan tapaan kuin Hasselbackan perunat ja päälle olen lusikoinut voi-sokeriseoksen, joka uunissa karamellisoituu ihanaksi kastikkeeksi. Jäätelön kanssa lämpimät omenat kastikkeineen maistuvat herkullisilta.


Hasselbackan omenat

4 omenaa
50 g voita
3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
2 rkl kaurahiutaleita

Poista omenoista siemenkodat, halkaise omenat puoliksi ja leikkaa puolikkaiden pintaan mahdollisimman syvät viillot Hasselbackan perunoiden tapaan. Varo kuitenkin leikkaamasta liian syvään. Aseta omenat uunivuokaan leikkuupinnat ylöspäin. Sulata kasarissa voi. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja keitä hetki, kunnes voi ja sokeri ovat kunnolla sulautuneet yhteen. Mausta kastike kanelilla ja inkiväärillä. Lusikoi kastike vuokaan omenoiden päälle. Ripottele omenoiden päälle kaurahiutaleet ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 20 min. Tarjoile lämpiminä jäätelön kanssa.



6 kommenttia:

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-