lauantai 24. syyskuuta 2016
Cocoa banana bread - Kaakao-banaanileipä
Minulla oli nippu banaaneja kypsymässä ihan varta vasten banana breadia eli banaanileipää varten. Eilen oli jo korkea aika leipoa, koska banaaneista oli tullut sopivan tummia. Vaaleaa banaanileipää olen leiponut jo lukuisia kertoja. Vaikka vaalea onkin tosi hyvää ja menee aina ihan kuumille kiville, halusin välillä kokeilla toisenlaista banaanileipää. Kaakao ja suklaa sopivat banaanin kanssa hyvin yhteen. Koska suklaata meillä ei ollut, banaanileipätaikinaan pääsi kaakaojauhe. Kaakaoinen banaanileipä ei jäänyt yhtään sen huonommaksi kuin vaalea versio, ja oli ihanan mehevää. Ensi kerralla onkin vaikea päättää kumpaa banaanileipää tekee.
Cocoa banana bread - Kaakao-banaanileipä
5 kypsää banaania
125 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 dl ranskankermaa
1/2 dl kermaa
4 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeroimatonta tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Kuori neljä banaania ja muussaa ne haarukalla. Sekoita hyvin keskenään pehmennyt voi ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon kananmunat. Lisää joukkoon ranskankerma, kerma sekä muussatut banaanit. Lisää lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan. Kuori viimeinen banaani, leikkaa se pituussuunnassa kahtia ja aseta puolikkaat vuokaan taikinan päälle. Kypsennä banaanileipää uunissa 175 asteessa, kunnes taikina ei enää tartu tikkuun kokeiltaessa, n. 1 h 15 min. - 1 h 30 min.
Tunnisteet:
Makeat leivonnaiset,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Täytyy kokeilla leipoa, gluteenimmista jauhoista esim. tattarista. Tuskin tulee noin muhkeaa kuin sinun leipäsestäsi.
VastaaPoistaKokeile vaan. Banaanileivät on hyviä. Tuskin maku kauheasti kärsii, vaikkei muhkeutta yhtä paljon tulisikaan.:)
PoistaIhanan kuuloista ja näköistä banaanileipää!
VastaaPoistaKiitos.:) Banaanileivät on ihanan helppotekoisia ja maukkaita.
Poista