tiistai 16. elokuuta 2016

Aprikoosinen feta-katkarapusalaatti


Tästä salaatista on jo jonkin verran aikaa, mutta resepti oli sentään vielä tallessa. Kännykän muistio onkin nykyään kätevä paikkaa tallentaa ohjeet. Paperilappuset tuppaavat aina menemään hukkaan. Tuore aprikoosi antoi tälle salaatille mehevyyttä sekä hieman makeutta. Lämmin salaatti toimii lisukkeena vaikka kala- tai grilliruoille. Ruokaisa salaatti sopii myös kevyeksi ateriaksi.


Aprikoosinen feta-katkarapusalaatti

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
sitruunamehua
100 g fetajuustoa
150 g katkarapuja
3 tuoretta aprikoosia
silolehtipersiljaa
sitruunabasilikaa
ruohosipulia
suolaa
mustapippuria myllystä
Tabascoa

Keitä kvinoa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siirrä keitetty kvinoa tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon oliiviöljy sekä maun mukaan sitruunamehua. Paloittele joukkoon fetajuusto ja lisää katkaravut. Leikkaa aprikoosit lohkoiksi ja lisää salaattiin. Sekoita salaatin joukkoon hienonnettua silolehtipersiljaa, sitruunabasilikaa sekä ruohosipulia. Mausta salaatti suolalla, mustapippurilla ja Tabascolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-