sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Siken tomaattipiirakka


Viime kuussa näin Iltasanomissa Sikke Sumarin tomaattipiirakan reseptin. Resepti kolahti heti ja varsinkin juusto-majoneesitäyte kuulosti sellaiselta, mitä on pakko kokeilla. Siken reseptejä on tullut ennenkin testattua hyvällä menestyksellä, joten tomaattipiirakankin suhteen odotukset olivat korkealla. Eikä suotta. Tomaattipiirakka osoittautui niin hyväksi, että leivoin piirakkaa tällä viikolla jo kaksi kertaa, eivätkä ne kerrat jää viimeisiksi. Tämä tomaattipiirakka pääsee meillä vakioreseptien arkistoon, ja sitä tullaan leipomaan yhä uudelleen ja uudelleen. Tomaattipiirakan pohja on kivan pehmeä ja täyte todella maukas, vaikka aineksia on vain muutama. Piirakka on nopea valmistaakin, joten sen leipoo äkkiä vaikka iltapalaksi.

Siken tomaattipiirakka

Taikina:
5 dl jauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl leivinsoodaa
75 g kylmää voita pieninä kuutioina
pieni kourallinen silputtua persiljaa
vajaa 1 1/2 dl maitoa, jossa puristus sitruunaa

Täyte:
paksuhkoja tomaattisiivuja
suolaa
mustapippuria myllystä
basilikan lehtiä
2 1/2 dl raastettua vahvaa cheddarjuustoa
2 1/2 dl hyvää majoneesia
(1 rkl Dijon -sinappia)

Sekoita taikinan ainekset yhteen ja vaivaa sitä noin viisi minuuttia, kunnes se on tasainen ja joustava. Painele taikina 24-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinan päälle paksuhkoja tomaattisiivuja niin, että pohja peittyy ja mausta siivut suolalla ja mustalla pippurilla sekä basilikanlehdillä. Sekoita kulhossa raastettu cheddarjuusto ja majoneesi, ja levitä seos tomaattien päälle. Paista 180-asteisessa uunissa, kunnes paistoksen pinta on kauniin kultainen, n. 30 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta. Tämä ohje on minulle ihan uusi tuttavuus, en ole koskaan nähnyt tällaista piirakkatäytettä, johon tulisi majoneesia!:)

    VastaaPoista
  2. Muokkasin hieman reseptiä, lisäsin pohjalle vahvaa tomaattipyrettä ja chetdadin keralla aurajuustoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei takuulla hassumpaa noinkaan. Aurajuusto on niin hyvää! Täytyisikin tätä piirakkaa taas leipoa.

      Poista
  3. Ihana, teen huomenna. Eikö täyte tarvitse kananmunia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää. Aika tuhtia, mutta eihän aina tarvitse kevytversioita ollakaan. Kananmunia ei tarvita. Juusto ja majoneesi sitoo täytteen. Majoneesihan sisältää kananmunaa.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-