keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kookoskermavaahdolla täytetyt aprikoosit


Pieniä suupaloja oli niin mukava tehdä, ja vielä mukavampi syödä, että nyt tekee mieli tehdä lisää kaikenlaista pikkupurtavaa. Tuoreet aprikoosit ovat nyt parhaimmillaan, ja aprikoosit ovat juuri sopivan kokoisia suupaloiksi. Olen jo jonkun aikaa halunnut kokeilla, millaista kookosmaidosta valmistetusta vaahdosta tulee, ja aprikoosit antoivat hyvän syyn testiin. Tein kookoskermavaahtoa ja lusikoin vaahtoa aprikoosin puolikkaille. Lisäksi rouhittua pekaanipähkinää ja hunajaa. Jääkaappikylmä kookosmaito vaahdottui nopeasti ja raikkaat suupalat olivat valmiita hetkessä.


Kookoskermavaahdolla täytetyt aprikoosit
(n. 30 kpl)

1 prk kookosmaitoa
1 rkl vaniljasokeria
n. 15 tuoretta aprikoosia
pekaanipähkinärouhetta
juoksevaa hunajaa

Laita kookosmaitopurkki jääkaappiin vähintään neljä tuntia ennen vaahdottamista. Halkaise pestyt aprikoosit puoliksi ja poista kivet. Avaa kylmä kookosmaitopurkki ja tee reikä maidon paksuun kerrokseen. Valuta purkista varovasti ohut kookosliemi pois ja lusikoi sitten paksu aines kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi ja mausta vaahto vaniljasokerilla. Lusikoi kookoskermavaahto aprikoosin puolikkaille ja ripottele pinnalle pekaanipähkinärouhetta. Valuta aprikooseille lopuksi juoksevaa hunajaa ja tarjoile heti.

7 kommenttia:

  1. Oi, noitahan pitää kokeilla! En ole aikaisemmin vaahdottanut kookosmaitoa, mutta nyt pitää kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet aprikoosit on ihania muutenkin, mutta kiva välillä latoa lisää herkkuja niiden päälle. Jos kookoksesta tykkää, kannattaa kokeilla kookosmaidon vaahdottamistakin.:)

      Poista
  2. Ihana pikkuherkku kesäksi, aprikoosit on nameja. Itsekin olen ollut aikeissa koittaa tuota kookosvaahtoa, oliko hyvän makuista? Pysyikö vaahto hyvin kasassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aprikoosit on kyllä tosi hyviä.:) Ihan kookokseltahan tuo vaahtokin maistui. Makeuttaahan sitä voisi enemmänkin, mutta nyt ajattelin näissä vaniljasokerin ja hunajan riittävän, ja onhan aprikooseissakin makeutta. Vaahto pysyy hyvin kasassa. Jääkaapissa vaahto taas jähmettyy, mikä ei ainakaan näissä aprikooseissa haitannut, kun osa syötiin jääkaapin kautta.:)

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Mielelläni osallistuisin, mutta jostain syystä lukijaksi liittyminen ei onnistu.:(

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-