sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Pashakakku


Leipominen pääsiäiseksi jäi tänä vuonna hyvin vähälle. Pääsiäisen kahvipöytää varten tein ainoastaan pashakakun K-kaupan reseptillä. Rahkaiset leivonnaisethan kuuluvat olennaisena osana pääsiäiseen, joten edes yksi rahkaleivonnainen oli pääsiäiseksi saatava. Pashakakku oli todella hyvää. Jos jokin vika siitä pitäisi löytää, niin varmaankin se, että kakku oli hieman turhan pieni, ja se loppui aivan liian aikaisin.

Pashakakku

Pohja:
100g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl sitruunan mehua
1 dl rusinoita
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
1 tlk (150 g) crème fraîchea (ranskankerma)
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl mantelirouhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna rusinat terävällä veitsellä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon muut täytteen ainekset ja lopuksi muna-sokerivaahto. Kaada täyte taikinapohjalle. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ennen irrottamista.Tarjoa kakku täysin jäähtyneenä kahvin ja hedelmien, esimerkiksi kiivien, viinirypäleiden tai sitrusten kanssa.

2 kommenttia:

  1. Pashakakku kuulostaa todella kivalta idealta. Täytyy pistää muistiin ensi pääsiäistä varten.

    VastaaPoista
  2. Meillä oli pääsiäisen kahvipöydässä persikkainen rahkakakku, joka on parin vuoden takainen ohje blogistasi. Kakku oli raikkaan sitruunaista eli juuri täydellistä meidän makuun! Ja mikä parasta, täytettä oli reilusti.:) Pitänee tämä K-kaupan pashakakkukin testata, sen verran herkulliselta kuulostaa ja näyttää.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-