perjantai 25. joulukuuta 2015

Nimiäiskakku & helpot marsipaanikoristeet

 

Koko syksyn meillä mietittiin kovin pidetäänkö nimiäiset vai ei. Ja jos pidetään, missä pidetään ja ketä juhliin kutsuttaisiin. Koko juhlat meinasivat jo jäädä täysin järjestämättä, koska noita mietintöjä ei meinattu saada ratkaistua. Myös juhlien ajankohta tuotti pään vaivaa, koska miehen työkiireiden vuoksi juhlille ei löytynyt aikaa syksyllä, ja onhan tässä voimat olleet muutenkin aika vähissä. Lopulta kuitenkin päätettiin kahvitella neidin nimen kunniaksi hyvin pienellä porukalla vanhempieni luona viime lauantaina. Onneksi emme kuulu kirkkoon, koska ristiäiset olisi pitänyt pitää kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Nyt neiti täytti juhlapäivänä jo 4 kuukautta.


Juhliin leivoin tietenkin täytekakun. Mitään uutta en kuitenkaan uskaltanut lähteä juhlapäiväksi kokeilemaan, joten tein nimiäisiin samaa kakkua, kuin mitä söimme lokakuun alussa hääpäivänämme sekä myös lokakuun lopulla miehen syntymäpäivillä. Ei ollut niin suurta pelkoa kakun epäonnistumisesta, koska oli jo tullut kahteen kertaan sitä harjoiteltua.


Tällä kertaa kakku sai kermavaahtopursotukset myös reunoilleen ja koristeet kakkuun tein marsipaanista. Ja kuten kuvista näkyykin, neiti sai nimekseen Tuuli Aino Maria. T:llä alkavat nimet kulkevat miehen suvussa, ja muut nimet tulevat edesmenneiltä mummuiltani.

Koska en ole mikään kakkutaituri, piti koristeiden valmistus olla helppoa. Rosasta marsipaanista tein kukkia eri kokoisilla piparimuoteilla. Kukkiin painelin hieman viiruja elävöittämään pintaa ja kukkien keskelle kiinnitin sokerikuorrutteella sokerihelmiä.


Vihreästä marsipaanista tein lehtiä helposti lehtimuoteilla.

Marsipaanikoristeet tein hyvissä ajoin ennen juhlia, jotta ne ehtisivät kunnolla kuivumaan. Muotoilin koristeita folion avulla ja annoin kuivahtaa kananmunakennossa. Kakun koristelin juuri ennen juhlia, koska marsipaani ei säily kovin kauaa hyvän näköisenä kermavaahdon päällä.

10 kommenttia:

 1. Nätti nimi ja kakku. Iloa Tuulille ja onnellisille vanhemmille!

  VastaaPoista
 2. Kaunis nimi pikku Tuulilla ja ihana äidin tekemä kakku:)

  VastaaPoista
 3. Paljon, paljon onnea pikku Tuulille ja teille. Kauan olen seurannut blogiasi ja tätä tietä...ihanaa, että se nyt on totta. Terkkuja Seija H

  VastaaPoista
 4. Hieno kakku kauniin nimen kunniaksi, onnittelut koko perheelle!

  VastaaPoista
 5. Ihastelinkin Tuulin kakkua jo instan puolella, kaunis kaikessa yksinkertaisuudessaan!
  Tykkään noista kukkasista, kauniita ja herkkiä.
  Onnea pienokaiselle kauniista nimestä! <3

  VastaaPoista
 6. Ihanat nimet :) Kakkukin on ihana, mutta nimet ovat tarkempaa ;)

  VastaaPoista
 7. Kaunis ja hempeä rakkaudella tehty kakku, tästä jää teille kaunis muisto ♥

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-