keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kana piccata


Punaisen lihan syönti on jäänyt meillä vähemmälle, ja nykyään syömme paljon broileria. Broileri on kevyempää ja terveellisempää kuin esimerkiksi porsaan liha. Broileriruokia tulee laitettua 1 - 3 kertaa viikossa. Valmiiksi marinoidut lihat helpottavat arkea, koska niistä saa nopeasti valmistettua aterian. Valmismarinadeilla maustettuihin lihoihin kuitenkin kyllästyy aika nopeasti. Jossain vaiheessa kaupoista oli vaikea löytää muita kuin marinoituja broilerituotteita, mutta onneksi nykyään tilanne on toinen. Etenkin Jyväbroiler on tuonut markkinoille hyvän määrän erilaisia broilerin paloja, jotka ovat lisä- ja säilöntäaineettomia sekä marinoimattomia. Fileiden lisäksi valikoimasta löytyy myös kokonaisen broilerin lisäksi erilaisia paloja luineen ja nahkoineen.


Jyväbroilerin ja Blogiringin viime keväinen kampanja sai jatkoa, ja tällä kertaa pääsin kokkaamaan perhosfileetä. Fileet maustoin, pyöräytin kevyesti vehnäjauhoissa ja paistoin pannulla. Paistamisen jälkeen valmistin pannulla piccata-kastikkeen, eli kastikkeen, joka sisältää voita, valkoviiniä, sitruunaa ja kapriksia.

 

Mehevät broilerin fileet maistuvat maukkailta ja raikkailta piccata-kastikkeen kanssa. Lisukkeeksi sopii hyvin pasta, joka myös imee hienosti kastikkeen makuja itseensä. Kana piccata sopii juhlavampaankin tilaisuuteen, mutta tekee myös arjen ruokahetkestä juhlavamman ja herkullisemman.


Kana piccata

1 pkt (350 g) Jyväbroiler Broilerin Perhosfilee Merisuola
suolaa
mustapippuria myllystä
2 - 3 rkl vehnäjauhoja

Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita

Piccata-kastike:
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kanalientä
1 rkl sitruunamehua
1/2 sitruuna ohuina siivuina
2 - 3 rkl kapriksia
1 rkl hunajaa
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl hienonnettua persiljaa

Ota perhosfileet huoneenlämpöön n. 30 min. ennen valmistamista. Leikkaa perhosfileiden puoliskot irti toisistaan ja nuiji fileitä kevyesti hieman ohuemmiksi. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla, ja pyöräytä fileet vehnäjauhoissa. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja voi, ja paista fileet molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaansa väriä ja kypsyvät. Nosta fileet pannulta ja pidä ne lämpiminä. Kaada pannulle valkoviini ja kanaliemi. Kiehauta. Ota pannulta talteen kaikki fileiden paistamisesta syntyneet maut. Lisää sitruunamehu, sitruunan siivut sekä kaprikset. Murskaa kapriksia hieman lastalla, jotta niistä irtoaa enemmän makua kastikkeeseen. Sekoita kastikkeeseen hunaja sekä voi. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa. Nosta fileet takaisin pannulle ja valele niiden päälle kastiketta. Tarjoile kana piccata esimerkiksi spagetin kera.

http://www.blogirinki.fi/

Yhteistyössä: Jyväbroiler

13 kommenttia:

  1. Nyt näyttää kyllä niin herkulliselta ohjeelta, että tätä kokeilen kyllä lähipäivinä.Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata pelästyä, jos kastike paljaaltaan ei maistu sellaiselta, että tekisi mieli syödä lusikkakaupalla. Yhdistettynä kanaan ja pastaan on hyvää, raikkaan ja kevyen oloista.:)

      Poista
  2. Kivan ja raikkaan kuuloinen kastike kanalle. Voisin kanssa tehdä tätä joku kerta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Meillä tätä on tehty useammankin kerran. On kivaa vaihtelua marinoiduille lihoille+kermakastikkeille.:)

      Poista
  3. Tämä on niin hyvää! Oon kerran tehnyt tätä blogiin ja unohtanut sen jälkeen kokonaan. Kiitos muistutuksesta, tätä on taas tehtävä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää on, eikä ihan mahdottomasti vie aikaa tehdäkään. Kannattaa taas välillä herkutella tälläkin.:)

      Poista
  4. Nyt on tarvikkeet ostettu tuohon ja huomenna teen siitä meille ruokaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu. Piccata-kastiketta voi tehdä myös muulle lihalle sekä kalalle.:)

      Poista
  5. Tämä menee kyllä kokeilulistalle!:)

    VastaaPoista
  6. Hyvää oli ,kaksi kertaa viikon sisällä tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla! Tämä on kyllä hyvää. Pitäisi itsekin pitkästä aikaa tehdä.

      Poista
  7. Tein ja tykästyttiin todella!Nam!Jokin kumma niin ihana kontrasti mauissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Tässä on maukas makuyhdistelmä. Sopii mainiosti myös lohelle.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-