maanantai 16. marraskuuta 2015

Huevos rancheros & kilpailu


Ruotsissa perustettu keittiövälineiden verkkokauppa, KitchenTime, on avannut nyt myös suomenkieliset sivut. KitchenTimella on kattava valikoima erilaisia välineitä mm. ruoanlaittoon ja leivontaan. Sain valita verkkokaupasta itselleni tuotteen. Koska valinnanvaraa riittää, tehtävä ei ollut helppo. Paistinpannumme kuitenkin vaativat jo päivitystä, joten päädyin sitten lopulta Hackmanin valurautaiseen Brasserie -paistinpannuun sekä kahden patalapun settiin. Lisäksi tuotevalintaani vaikutti se, että lupauduin kehittelemään reseptin valitsemallani tuotteella. Samalla osallistun KitchenTimen bloggaajille järjestämään reseptikilpailuun, jossa teemana on: "loskasään lämmike".

Kuva KitchenTimen sivuilta.
Parasta reseptiä KitchenTimen sivuilla äänestämällä teillä lukijoilla on mahdollisuus voittaa vohvelirauta, joten kannattaa käydä äänestämässä, jos hienolle limen väriselle vohveliraudalle on käyttöä. Vaikkei itse välttämättä rautaa tarvitsisikaan, niin ehkä sillä voi jouluna ilahduttaa jotain läheistä. Äänestysaikaa on viikko.


Varmaan lähes jokaisesta ruokablogista löytyy jo meksikolaisen aamiaisen, huevos rancheroksen, resepti. Koska usein seuraan muodissa vähän jälkijunassa, kehittelin nyt vasta oman versioni tätä reseptikilpailua varten. Mikäpä kylmänä, loskaisena päivänä piristäisi ja lämmittäisi sen enempää kuin pirteän näköinen ja ihanan mausteinen huevos rancheros. Tämä oli niin hyvää, että mielellään söisi vaikka joka aamu.

Huevos rancheros

200 g chorizoa
1 sipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
2 punaista chiliä
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ruskeita papuja

1 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus sokeria
suolaa
4 - 6 kananmunaa
tuoretta korianteria

Lisäksi:
tortilloja
avokadoa
kirsikkatomaatteja
ranskankermaa
feta- tai vuohenjuustoa

Kuori ja siivuta chorizo. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Hienonna chilit. Ruskista chorizosiivut pannulla. Lisää pannulle sipuli, valkosipulit ja chilit, ja jatka paistamista, kunnes ne kuullottuvat pehmeiksi. Kaada pannulle tomaattimurska, kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä n. puoli tuntia. Lisää pannulle pavut. Sekoita joukkoon ripaus sokeria, ja mausta suolalla ja jeeralla. Tee kastikkeeseen kuopat ja riko kananmunat niihin. Hauduta, kunnes kananmunat kypsyvät. Jätä keltuaiset valuviksi. Hienonna päälle tuoretta korianteria. Paista toisella pannulla tortillat molemmin puolin, kunnes ne saavat pintaan väriä ja ovat rapeita. Jaa kastike munineen tortilloille ja tarjoile lisukkeena kuutioitua avokadoa, kirsikkatomaatteja sekä ranskankermaa. Murustele päälle feta- tai vuohenjuustoa.


Yhteistyössä: KitchenTime

2 kommenttia:

  1. Nyt ei kieli taivu lausumaan tota sun herkkusi nimeä, mutta varmasti vie kielen mennessään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käännettynä taitavat olla ratsutilan munia. Tosi hyvää! Mausteista ja täyttävää.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-