keskiviikko 29. heinäkuuta 2015
Sitruunainen mansikkahillo
Koska pakastin on jo täynnä mansikoita, ja mansikkaisilla leipomuksillakin on herkuteltu runsaasti, oli aika keitellä kesän sadosta vähän hilloakin. Ihan perusmansikkahillokin pelkästään mansikoista ja sokerista keitettynä on hyvää, mutta hilloja on aina kiva maustaakin jollain. Tähän mansikkahilloerään laitoin sitruunamehua ja sitruunan raastettua kuorta. Sitruuna antaa makealle mansikkahillolle ihanan raikkaan aromin. Varsinkin lettuhillona itse keitetty mansikkahillo on ihan parasta.
Sitruunainen mansikkahillo
2 l mansikoita
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
500 g hillosokeria
Paloittele peratut mansikat kattilaan, raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja puserra joukkoon sitruunan mehu. Kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja sekoita joukkoon hillosokeri. Kiehauta hitaasti ja keitä hilloa 15 - 20 minuuttia. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois. Anna hillon jäähtyä n. 30 minuuttia välillä sekoittaen. Purkita hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, ja säilytä viileässä.
Tunnisteet:
Ruoka,
Säilykkeet
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam, aina on hyvää omatekoinen hillo.
VastaaPoistaNiin on, ja mansikka yksi parhaista.:)
PoistaRrrrrakastan sitruunan makua, joten tämä hillo uppoaisia... :)
VastaaPoistaSitruuna on ihana piristys niin makeassa kuin suolaisessakin. Hillollekin antaa kivan sävyn.:)
PoistaKiitos.:) Ihan pelkän perushillon rinnalle on kiva tehdä aina jotain maustetumpiakin. Appelsiini on myös sitruunan ohella tosi hyvä maun antaja.:)
VastaaPoista