sunnuntai 19. heinäkuuta 2015
Liha-kasvisvartaat
Erilaiset vartaat ovat meillä olleet jo monta vuotta suosiossa grillatessa. Vartaisiin voi laittaa monenlaisia aineksia, ja vaikka ihan joka syöjänkin mukaan sitä, mistä kukakin sattuu pitämään. Vartaiden grillaaminen on helppoa, eikä niiden valmistuminen vie paljon aikaa. Viimeksi grillasin lihaa ja kasviksia sisältäviä vartaita. Lihaksi valittiin valmiiksi marinoitu, pippurinen porsaan sisäfilee, mutta yhtä hyvin vartaita varten voi sisäfileen marinoida myös itse. Lisäksi vartaisiin pujoteltiin keitettyjä varhaisperunoita, kesäkurpitsaa, paprikaa ja herkkusieniä. Hyvin täyttäviä vartaita, joten aterialla ei välttämättä paljon muuta vartaiden lisäksi tarvitakaan.
Liha-kasvisvartaat
(6 varrasta)
1 marinoitu porsaan sisäfile
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
12 keitettyä varhaisperunaa
12 ruskeaa herkkusientä
tilkka ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Paloittele porsaan sisäfile sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Paloittele kesäkurpitsa paksuiksi siivuiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Laita kulhoon kesäkurpitsan siivut, paprikan palat, varhaisperunat ja herkkusienet. Lorauta päälle tilkka ruokaöljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita aineksia varovasti, jotta öljy ja mausteet peittävät kaiken tasaisesti. Pujota lihaa ja kasviksia vuorotellen vartaisiin. Grillaa vartaita välillä käännellen, kunnes pinta saa väriä ja liha on kypsää. Porsaan sisäfile kypsyy nopeasti, joten älä grillaa liian kauan. Grillausaika riippuu paljon grillistä ja grillauslämmöstä.
Tunnisteet:
Grilli- ja muurikkaruoat,
Liharuoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos. Monenlaista kun pujottelee joukkoon, niin tulee värikkäitä.:) Vartaita on aina kiva grillata. Välillä vaikka pelkkiä kasviksia tai sitten lihan tilalla lohta.:)
VastaaPoista