maanantai 22. kesäkuuta 2015
Vesimelonisorbetti
Juhannuksen jälkiruoaksi tein vesimelonisorbettia. Tuhdimpien grillausten päälle sorbetti oli sopivan kevyt päätös aterialle. Jäädytystä lukuunottamatta sorbetin valmistus ei vie paljon aikaa. Raikas vesimelonisorbetti on myös kesähelteillä ihanan viileää syötävää.
Vesimelonisorbetti
1 l kuorettomia ja siemenettömiä vesimelonin kuutioita
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl glukoosisiirappia
Mittaa kattilaan sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri sulaa. Jäähdytä sokeriliemi. Soseuta vesimeloni ja vatkaa joukkoon sitruunamehu, sokeriliemi ja glukoosisiirappi. Kaada seos rasiaan ja laita pakastimeen. Sekoita hileistä seosta muutaman kerran pakastamisen aikana. Anna sorbetin sitten jäätyä kokonaan.
Tunnisteet:
Jälkiruoat,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Taas ollaan kokkailtu samoja ruokia :) Mulla oli vielä vähän koskenkorvaa parantamassa rakennetta.
VastaaPoistaHauskasti osuu aina välillä ajatukset yhteen.:) Alkoholi parantaa rakennetta ja antaa makuakin, mutta nyt oli tällä kertaa jätettävä pois.
VastaaPoistaKuulostaa niin hyvältä. Mä ostin just jäätelökirjan jossa on muutamia sorbettiohjeita myös.
VastaaPoistaViime vuonna tein vesimelonista mehulingolla mehua, se olis kyllä kaivannut jotain muutakin mutta oli ihan ok. Kuitenkin vesimeloni on parasta ihan siltään, kun on vähän sitä purupintaakin.
Kiitos. Sorbetti onkin nyt näillä helteillä kaikkein parasta, kun on jäätelöä raikkaampaa. Vesimeloni maistuukin useimmiten juuri ihan sellaisenaan. Parhaimpia hellepäivän hedelmiä.:)
PoistaIhana, ihana, ihana ohje!
VastaaPoistaKiitos.:)
PoistaHempeän vaaleanpunaista sorbetista tuli.:)
VastaaPoista