torstai 21. toukokuuta 2015

Raparperi-mansikkajäätelöt valkosuklaakuorrutteella


Kuten jo raparperi-mansikkahillokereseptin yhteydessä kerroin, keitin hilloketta lähinnä yhtä mielessä pyörinyttä ideaa varten. Ja se ideahan oli tietenkin kesän lähestyessä jäätelö. Jäätelömassaa varten nappasin valmiin ohjeen Dansukkerilta ja maustoin massan raparperi-mansikkahillokkeella. Halusin tehdä pieniä annosjäätelöitä suklaakuorrutteella, joten käytin jäätelömuotteina silikonisia muffinivuokia, joiden koloihin kaadoin sulatettua suklaata ja vuokia kääntelemällä sain koloihin ohuen suklaakerroksen. Sitten vain jäätelömassa täytteeksi ja jähmettymään pakastimeen. Silikonivuoista suklaakuorrutteiset jäätelöt irtoavat helposti ja erilaisia vuokia käyttämällä saa vaikka kuinka hienoja jäätelöitä. Itse käytin jäätelön teossa ruusu- ja sydänvuokia. Jäätelöstä tuli aika makeaa, muttei minusta vielä liian makeaa. Jos et kuitenkaan ole samanlainen makuri kuin minä, niin kannattaa vähentää sokerin määrää jäätelöön tulevassa hillokkeessa, tai vaikka vain keittää raparperia ja mansikoita pelkän vesitilkan kera soseeksi. Jäätelöannoksia sain näillä määrillä yhteensä 12, mutta annosmäärä riippuu paljon myös vuokien koosta. Jos haluaa päästä hieman helpommalla, jäätelön voi tehdä yhdessä isossa vuoassa. Jos kuitenkaan kaikki jäätelö ei kulu kerralla, pienet annokset ovat kätevämpiä, koska pakastimesta voi ottaa vain sen verran kuin kerrallaan tarvitsee.

Raparperi-mansikkajäätelöt valkosuklaakuorrutteella
(n. 12 kpl) 

Jäätelö:
4 kananmunan keltuaista
1 dl Siro -erikoishienoa sokeria
1 1/2 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
2 dl raparperi-mansikkahilloketta

Suklaakuorrute:
200 g valkosuklaata
2 tl ruokaöljyä

Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Mittaa kattilaan maito, kuohukerma ja glukoosisiirappi. Kiehauta ja vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Sekoita joukkoon raparperimansikkahilloke. Kaada jäätelömassa pakastusrasiaan ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi. Sekoittele massaa välillä jäätelön rakenteen parantamiseksi. Öljyä silikonivuoat kevyesti ruokaöljyllä. Sulata vesihauteessa valkosuklaa ja sekoita joukkoon kaksi teelusikallista ruokaöljyä. Jaa sulatettu suklaa vuokiin, ja kääntele vuokia niin, että ne saavat reunoja myöten ohuen suklaakuorrutteen. Laita vuoat pakastimeen. Kun jäätelömassa alkaa olla jähmeää, mutta vielä hyvin lusikoitavissa, jaa massa silikonivuokiin. Laita jäätelö pakastimeen. Kun jäätelö on jähmettynyt, irrota annokset varovasti silikonivuoista.


8 kommenttia:

  1. Onpa nätti.Ja sattumalta tein eilen vähän samantapaisen jutun,mutta enemmänkin juustokakkumaisen,eikä noin nätissä vuoassa.Olin.luvannut tehdä juustokakun ohjattavani tytön kanssa ja se oli nopein versio;-)

    VastaaPoista
  2. Ohhoh, ihan mielettömiä!!:) Kaunista, ei voi muuta sanoa!<3

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä ja varmasti makuisiakin!

    VastaaPoista
  4. OI, miten ihana idea :-) Raparperimansikka on varmasti jäätelössä ihan mahtavan herkullista!

    VastaaPoista
  5. Ihan mielettömän ihanan näköisiä! :) Raparperi on ainakin niin omaa lempparia, että kesällä tulee siitä paljon kokkailtua!

    VastaaPoista
  6. Näitä täytyy kyllä kokeilla, näyttää niin herkulliselta! :) Valkosuklaa, mansikka ja raparperi <3

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-